1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. elämäkerrat

Elämät kierrossa pelireissuilla

Petteri Parkkisenniemi siirtyi Kempeleen lentopallojoukkueeseen Oulun Ettasta vuonna 2005 ja nyt tuli muutto takaisin Ouluun, kun KempeLe muuttui Sun Volleyksi. Pelireissuilla tutustuu myös muiden elämään...

elämäkerrat
YLE / Hannu Okkonen

Tällä hetkellä lukemistona on opiskelukirjoja, mutta pelireissuilla lukemistona ovat yleensä elämäkerrat ja Aku Ankat. Kuten niin useilla, myös Parkkisenniemellä lukuinto lähti liikkeelle Aku Ankoista. Opiskelukirjat tuppaavat olemaan aika tylsiä eikä niistä paljoa kavereiden kanssa keskustella. Itselle tosin kirjoista on hyötyä käytännön elämään sovellettaessa. Lukuinnon syttymiseen vaikutti osaltaan ala-asteella pidetty kirjasto luokan kesken, jossa kirjoja vaihdeltiin luokkakavereilta toisille. Nuorempana tuli luettua nuortenkirjasarjaa susikoira Roista ja Enyd Blytonin Viisikko-sarjaa.

Pitkien pelireissujen aikana Parkkisenniemen käsissä voi nähdä elämäkertoja. Viime talvena hän luki muun muassa Ere Kokkosen, Eva Wahlströmin ja Esa Tikkasen elämäkerrat. Wahlströmin kirja Homma hanskassa oli positiivinen yllätys. Kirjan avulla pääsi tutustumaan tämän nyrkkeilijän sielunelämään ja huippu-urheilijan arkeen. Urheilija lukee mieluiten urheilijoiden elämäkertoja, mutta Parkkisenniemen hyllyltä löytyy myös Hjallis Harkimon elämäkerta, joka ei mieheltä suitsutusta saa.

Parkkisenniemi suosittelee Ere Kokkosen elämäkertaa ja Raimo Summasen kirjaa Meidän päivä. Elämäkertojen ohella tulee luettua tietokirjoja, kuten sitaattikirjoja. Kirjahyllystä löytyy muun muassa Lentävien lauseiden käsikirja ja Maailman kauneimmat ajatukset. Näitä lausahduksia ei tule kuitenkaan hirveästi pelikentillä vastustajille viljeltyä.

Lähteet: YLE Oulu / Hannu Okkonen

Lue seuraavaksi