1. yle.fi
  2. Uutiset

Alexander Stubb sai WWF:n Itämeri-palkinnon

Ympäristöjärjestö WWF on palkinnut ulkoministeri Alexander Stubbin (kok.) vahvasta poliittisesta johtajuudesta Itämeren suojelussa. WWF:n Baltic Leadership Award -palkinto luovutettiin keskiviikkona Tukholmassa Itämerifestivaalin yhteydessä. Palkinnon ojensi Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa.

Kotimaan uutiset
Ulkoministeri Alexander Stubb (kok.)
YLE

WWF:n Itämeri -tunnustuspalkinto on tullut kaksi kertaa peräkkäin Suomeen. Viime vuonna palkinnon sai tasavallan presidentti Tarja Halonen.

- Suomi on ottanut selkeästi poliittisen johtajuuden Itämeren suojelussa. Tätä osoittaa myös Suomen koolle kutsuma Itämeren huippukokous ensi helmikuussa, WWF:n Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder kiittää.

Itämeren mailla yhä ongelmia yhteistyössä

Itämeren rannikkomailta puuttuvat yhä merialueiden käytön ja hoidon yhtenäiset suunnitelmat, ilmenee WWF:n ympäristöbarometristä. Samoin suunnitelmallisen hoidon vaatimissa hallinnollisissa rakenteissa on ongelmia.

WWF:n tekemässä Itämeri-vertailussa parhaat pisteet sai Saksa. Perässä seurasivat Suomi, Ruotsi ja Tanska ja Puola. Mikään maa ei kuitenkaan päässyt barometrissa parhaaseen A-luokkaan.

Saksa arvioitiin B-luokkaan ja seuraavat C:hen. Huonoimpaan D-luokkaan jäivät Viro, Latvia, Liettua ja Venäjä, sillä yhdessäkään näistä maista ei näy orastaviakaan merkkejä yhdennetystä merialueiden käytöstä ja hoidosta.

Myös rantavaltioiden yhteistyö Itämeren hyväksi on barometrin mukaan edelleen lapsenkengissä

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi