1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Jippu (laulaja)

Jipun tulo Vappugospeliin peruutettiin

Laulaja-lauluntekijä Jippu kommentoi Tuomas Enbuske Talk Showssa muun muassa rakastavansa syntiä. Tämän takia hänen esiintymisensä hengellisessä nuortentapahtumassa Vappugospelissa päätettiin perua.

Jippu. Kuva: Kira Gluschkoff / Warner Music Finland

Vappugospelia järjestävä Gospel Sound Kouvola ry on joutunut perumaan Jipun esiintymisen tapahtumassa. Perumiseen vaikuttivat Jipun kommentit Tuomas Enbuske Talk Show -ohjelmassa.

- Haastattelussa Jippu käyttäytyi mielestämme sopimattomasti ja kertoi muun muassa rakastavansa syntiä, valottaa Vappugospelin projektijohtaja Joel Mustonen.

- Myös pornon julkinen ihannointi on nuortentapahtumalle vaikea asia hyväksyä.

Yhdistys huomauttaa Jipun olevan henkilönä tervetullut tapahtumaan, mutta painottaa, että lavalle nousevat artistit edustavat tapahtumaa. Järjestäjät kokevat, etteivät voi allekirjoittaa Jipun väitteitä.

- Kristinuskoon kuuluvat tietyt asiat, kuten esimerkiksi se, että synnistä on tehtävä parannus. Haluamme viestittää, että meillä on suoraselkäisyyttä ja haluamme noudattaa tapahtuman alkuperäistä tarkoitusta, sanoo Vappugospelin tiedotus- ja markkinointipäällikkö Markus Janhunen.

Tyhjäksi jääneelle esiintyjäpaikalle on kiinnitetty indie-folk-trio Idän Ihmeet. Vappugospel järjestetään Kouvolan jäähallissa 30. huhtikuuta.