Oppilaiden vatsaoireet selvitetään kyselyllä Lauritsalassa

Lauritsalan koulussa tehdään maanantaina tarkempi kysely oppilaille perjantain ruokailusta ja mahdollisista vatsavaivoista. Koulupäivä Lauritsalassa on alkanut normaalisti viime perjantain vatsatautiepidemian jälkeen.

Kuva: YLE Etelä-Karjala

Lauritsalan koulun oppilaiden vatsatautioireiden selvitystä jatketaan Ramboll Oy:ssä tehtävillä elintarvikkeiden mikrobiologisilla tutkimuksilla sekä ruokailuun osallistuneille jaettavalla kyselyllä. Epidemian selvittämistä on jatkettu maanantaina otetuilla lisänäytteillä.

Elintarvikkeiden tutkimusten ohella selvitystä tehdään ruokailuun osallistuneille jaettavalla Lappeenrannan seudun ympäristötoimen laatimalla kyselyllä. Kyselystä saatujen vastausten avulla pyritään tilastollisesti selvittämään, onko jollakin tarjotulla ruoalla ollut yhteyttä epidemiaan.

Koulun keittiöltä otettujen elintarvikenäytteiden tutkimukset ovat kesken. Tuloksia tutkimuksista saadaan todennkäköisesti keskiviikkona.

- Ensimmäisiä kyselylappuja olen jo saanut aika monelta, joka söi orhapuuroa nnäyttää olleen oireita, joten kyllä se aika selvästi viittaa siihen ohrapuuroon. Oireet ovat olleet aika lieviä. Näyttää, että ne on perjantaina parin tunnin kuluessa tai viimeistään perjantai-iltana hellittäneet. Enää ei ole tullut tietoon, että kukaan enää kärsisi mistään, kertoo rehtori Jaakko Kosonen.