1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Venäjä tutkii uudelleen Starovoitovan murhan

Venäjällä yli kymmenen vuotta sitten ammutun ihmisoikeuksien ja Venäjän vähemmistöjen puolesta puhujana tunnetun naisen murha tutkitaan uudelleen. Päätös uudesta tutkimuksesta tehtiin sen jälkeen, kun Galina Starovoitovan sisar Olga oli vedonnut asiassa presidentti Dmitri Medvedeviin.

Ulkomaat

Galina Starovoitova ammuttiin vuonna 1998 kotitalonsa porraskäytävään Pietarissa.

Kolme miestä, joukossa myös ampuja, on vangittu syytettyinä osallisuudesta murhaan. Murhan tilaajia ei ole saatu kuitenkaan selville. Kremlin arvostelijoiden mukaan viranomaistahot olivat mukana murhahankkeessa.

Olga Starovoitova kertoi uutistoimisto Reutersille, että viime vuonna jäädytetyt tutkimukset jatkuvat nyt, kun murhalle on löytynyt silminnäkijä.

Presidentti Medvedev on useaan otteeseen rohkaissut moniarvoisuutta ja puhunut avoimuuden puolesta Venäjällä. Tarkkailijoiden mukaan merkittäviä muutoksia ei ole kuitenkaan saatu aikaan.

Venäjällä on kasaantunut useita paljon huomiota herättäneitä, mutta ratkaisemattomia ihmisoikeuksien loukkaus- ja murhatapauksia. Starovoitovan murhassa on paljon samoja piirteitä kuin Venäjän vallanpitäjiä arvostelleen toimittaja Anna Politkovskajan murhassa kolme vuotta sitten.

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi