Vanha tiilitehdas tuhoutui suurpalossa Herralassa

Hollolan Herralassa on palanut vanha tiilitehdas. 1900-luvun alussa rakennettu tiilitehdas tuhoutui suurelta osin. Tuhopolttoa ei vielä epäillä.

Kotimaa
Herralan tuhopolttosarja on vielä selvittämättä. Vanha tiilitehdas paloi syyskuussa.YLE / Heikki Ahonen

Palokunta onnistui rajaamaan palon siten, että tiilitehdasrakennukseen myöhemmin rakennetut uudemmat osat saatiin säilymään, mutta vanha osa tuhoutui. Palokunnan arvion mukaan rakennuksesta tuhoutui kolme neljäsosaa.

Säilyneessä osassa toimi muun muassa autokorjaamo ja öljysäiliö.

Kukaan ei loukkaantunut palossa. Tehdasrakennuksen erillisessä siivessä oli asuinhuoneisto, jonka asukas evakuoitiin. Tehdasrakennuksen seinustalla oli pysäköitynä henkilöauto, joka saatiin viime hetkellä siirrettyä kauemmas, auto kärsi vaurioita kuumuuden takia.

Palokunta sai tiedon palosta hieman ennen kahta yöllä. Palomiesten saapuessa paikalle rakennus oli kauttaaltaan tulen vallassa.

Noin 1 000 neliön suuruinen puurakennus on toiminut nykyään varastona. Rakennus on maakunnallisesti arvokas kulttuurihistoriallinen kohde.

Tiilitehtaan vieressä kulkeneen rautatien liikennettä ei jouduttu katkaisemaan pelastustöiden yhteydessä.

Palon jälkisammutustyö jatkuu edelleen.

Hollolan Herralassa on loppukesällä ollut tuhopolttojen sarja, eikä tekijää ole saatu kiinni. Palopäällikkö Sakari Mäkinen Päijät-Hämeen pelastuslaitokselta ei lähtenyt arvuuttelemaan tämän palon syttymissyytä.

- Tutkinta osoittaa sitten myöhemmin, mikä palon syy on.

Poliisi pyytää mahdollisia silminnäkijähaivaintoja alueelta palon syttymisen aikoihin.

Herralan kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Risto Pilvinen heräsi yöllä räjähdysääniin ja meni katsomaan paloa. Hän pitää tehtaan tuhoa menetyksenä.

- Tiilitehdas kuuluu täällä monen perheen historiaan, koska se oli aiemmin suuri työllistäjä, hän kertoo.

Lähteet: YLE Uutiset