Hyppää sisältöön

Sotapelit ja Facebook hyväksi muistille - YouTube ei

Brittiläisen tutkijan mukaan sotapelien ja sudokun pelaaminen sekä Facebookin käyttö ovat hyväksi lähimuistille ja älykkyyden kehittämiselle. Sen sijaan tekstaaminen, Twitterin käyttö ja YouTuben katselu eivät kehitä muistia.

Stirlingin yliopiston psykologian tohtorin Tracy Allowayn tutkimusten mukaan ajanvietto ja yhteydenpito internetin sosiaalisessa yhteisössä Facebookissa kehittää tietokoneenkäyttäjän lähimuistia.

Samanlainen vaikutus on sotapeleillä, joihin kuuluu suunnittelua ja ennakointia.

- Eiväthän pelit sosiaalisille taidoille ole hyödyksi, mutta työmuistia ne kyllä kehittävät, Alloway sanoi Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan.

Myös japanilainen numeropeli sudoku kehittää lähimuistia.

Sen sijaan hetkellistä keskittymistä vaativat sovellukset, kuten mikroblogipalvelu Twitter, videopalvelu YouTube ja tekstiviestien lähettäminen eivät kehitä lähimuistia.

- Keskittymisaika lyhenee ja aivot eivät saa harjoitusta, Alloway perustelee. Allowayn tutkimusten mukaan jatkuvalla tekstaamisella on yhteys normaalia alempaan älykkyysosamäärään.

Allowayn mukaan lähimuistilla on paljon suurempi merkitys mitattaessa onnellisuutta ja menestystä kuin älykkyysosamäärällä.

.
.