Ornamo ja Grafia valitsivat parhaat muotoilijansa

Graafisen suunnittelun ammattilaisten Grafia ry ja teollisuustaiteen liitto Ornamo ovat valinneet ensi kalenterivuodelle vuoden muotoilijat. Valioihin kuuluvat vaatesuunnittelija Kia Koski ja graafikko Sami Kortemäki.

kulttuuri

Vuoden graafikko 2010 on Sami Kortemäki, jolla on yhteinen kirjainmuotoiluyritys saksalaisen ja hollantilaisen yhtiökumppanin kanssa. Palkitsijoiden mukaan Kortemäen Underware-studio on yksi maailman tunnetuimmista riippumattomista kirjainmuotoiluyrityksistä.

Vuoden huonekalusuunnittelija on Timo Ripatti. Ripatti on aiemmin palkittu muotoilemastaan Ellipsi-tuolista.

Vuoden keramiikkataiteilija Kirsi Kivivirta tekee mosaiikkimaisia teoksia, sisustuslaattoja ja keraamisia istuimia. Helsingin Arabianrannassa asuintalon seinästä voi nähdä hänen tiiliseinäteoksensä Seinät puhuvat seinät.

Vuoden muotitaiteilijaksi valittiin vaatesuunnittelija Kia Koski, joka on erikoistunut vapaa-ajan ja urheiluvaatteisiin.

Vuoden tekstiilitaiteilija Aino Kajaniemen kuvakudosteoksia on hankittu muun muassa kirkkotekstiileiksi. Niitä on ollut esillä kansainvälisissäkin näyttelyissä.

Vuoden teollisia muotoilijoita ovat Pentagon Design -muotoilutoimiston perustajat Arni Aromaa ja Sauli Suomela. Heidän toimistonsa tekee tuotemuotoilun lisäksi konseptisuunnittelua.

Valituille jaetaan palkinnot ensi tammikuussa. Tuolloin ilmestyy myös kaikkien muotoilijoiden töitä esittelevä Muotoilijat-julkaisu.

Lähteet: YLE Uutiset