Sami Ristilästä Hakan valmentaja

Veikkausliigaseura Valkeakosken Haka vaihtaa valmentajaa jo kesken tämän kauden. Joukkuetta kaudesta 2002 valmentaneen Olli Huttusen korvaa Sami Ristilä, joka toimii Hakan päävalmentajana myös kausina 2010 ja 2011.

FC Haka
Sami Ristilä
YLE

Haka ilmoitti jo viime viikolla, että Huttusen kausi valmentajana päättyy meneillään olevaan kauteen. Valmentajanvaihdosta haluttiin kuitenkin aikaistaa, jotta Ristilä pääsee muuttamaan joukkueen pelitapaa jo nyt.

- Ristilä on Hakan oma kasvatti ja hänellä on taustallaan laaja pelikokemus useasta eri maasta. Liigajoukkueen päävalmentajana toimiminen on kunnianhimoiselle Ristilälle iso askel ja hän tuo mukanaan varmasti uusia lähestymistapoja Hakan valmennukseen ja peliin. Ristilä on toiminut tällä kaudella Hakan kakkosjoukkue Koskenpoikien päävalmentajana hyvin tuloksin ja seura on ollut tyytyväinen hänen tapaansa valmentaa, FC Hakan toimitusjohtaja Juha Lahtinen perustelee seuran tiedotteessa.

Loppukaudesta vielä panosta

Tällä kaudella 16 liigaottelussa pelanneella Ristilällä on kansainvälistä valmentajakokemusta Irlannista, jossa hän on myös suorittanut valmentajatutkintonsa. Ristilää valmennustyössä avustaa Asko Jussila.

- Haaste on iso, mutta otan sen ylpeänä vastaan. Muutoksia joukkueen pelitapaan on tulossa. Loppukaudesta on vielä paljon panosta, sillä meillä on edelleen mahdollisuudet mitaleille ja Suomen cupin voittoon, pohjevamman vuoksi syksyn peleistä sivussa oleva 35-vuotias Ristilä kertoo.

Vuodesta 2002 alkaneella päävalmentajakaudellaan kerran Suomen mestaruuteen ja kahdesti cupin voittoon Hakan luotsannut Huttunen on tällä hetkellä Suomen A-maajoukkueen mukana Sveitsissä valmistautumassa keskiviikkona pelattavaan MM-karsintaotteluun Liechtensteinia vastaan.

Lähteet: YLE Tampere