Etsivä löytää Porvoon työvoimatoimiston nyt Kuninkaanportista

Itä-Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto on ollut avoinna Porvoon Kuninkaanportin uusissa tiloissa syyskuun alusta. Rakennus ja piha saatiin valmiiksi aikataulun mukaisesti.

Yle Uutisten artikkeliarkisto
Kuninkaanportin uusi virastotalo.
Itä-Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimiston uudet tilat sijaitsevat rakennuksen alakerrassa.YLE/Reetta Arvila

Sisätiloissa näyttää kuitenkin edelleen hieman keskeneräiseltä ja kolkolta. Myös pihalla on vielä tekemistä, esimerkiksi mainokset ja suurin osa kylteistä puuttuvat edelleen.

Katurakentaminen työ- ja elinkeinotoimiston eli kansankielellä edelleen työvoimatoimiston lähettyvillä on vielä kesken. Tekeillä on parasta aikaa muun muassa pyörätie.

Kaikki eivät ole tyytyväisiä uuteen sijaintiin

Uusi sijainti on herättänyt paljon keskustelua autottomien asiakkaiden keskuudessa. Kuninkaanporttiin saapumista on pidetty turhan työläänä ja hankalana. Toistaiseksi paikalle pääsee linja-autolla numero 4 sekä Mäntsälään ja Nikkilään menevillä vuoroilla. Muutaman kilometrin matkaan Porvoon keskustasta Kuninkaanporttiin menee kellonajasta riippuen seitsemästä minuutista vajaaseen puoleen tuntiin.

Itä-Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimiston johtaja Vesa Jouppila ymmärtää asiakkaiden turhautumisen. Muutos aina herättää keskustelua ja arvostelua. Tosin Jouppila myös uskoo Kuninkaanportin sijaintiin.

- Täällä on paljon muitakin palveluita, joita ihmiset voivat käyttää ja liikenneyhteydet kyllä paranevat. Ennen liikenneympyrää tulee myös uusi bussipysäkki, josta on vain 200 metriä meille.

Uudessa toimipisteessä kävi ensimmäisellä viikolla noin 500 asiakasta. Jouppila kertoo, että palaute asiakkailta oli pääasiassa myönteistä. He kiittivät muun muassa uusien tilojen avaruutta.

Kiireinen syksy luvassa

Itä-Uudellamaalla on tänä syksynä 1000 työtöntä enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Viime syksynä ei Jouppilan mukaan periaatteessa ollut yhtään lomautettua. Nyt alueella on kuukaudessa 2000 lomautettua. Tilanne on siis muuttunut dramaattisesti.

Tilannetta vaikeuttaa myös toimiston resurssipula. Samaan aikaan kun työvoimatoimiston palveluja karsitaan, asiakkaita on paljon enemmän.

- Palvelu ohentuu väistämättä. Jokaiselle ei löydy enää niin paljoa yksityistä aikaa, Jouppila murehtii.

Työllisyysmäärärahat ovat myös loppu koko Uudenmaan alueella. Esimerkiksi yrityksen perustamiseen tarkoitettua starttirahaa ei ole saatavilla.

Kaikesta huolimatta Jouppila katsoo tulevaisuuteen luottavaisena. Hän arvioi, että syksy ja talvi on ankeaa aikaa, mutta keväällä alkaa jo helpottamaan.

Lähteet: YLE Helsinki/Reetta Arvila