1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Raisu suomalainen joulupukkitarina saa jatkoa

Mustan huumorin sävyttämä Rare Exports –sarja saa kolmannen osan. Aikuisille suunnatun jouluelokuvan kuvaukset aloitetaan lokakuussa. Aiemmat dokumenttiparodiat ovat kiertäneet ympäri maailmaa lukuisilla eri festivaaleilla ja voittaneet useita palkintoja.

kulttuuri

Suomalainen tekijätiimi on käynnistämässä erilaisen, aikuisyleisölle suunnatun jouluelokuvan kuvaukset lokakuun lopussa. Rare Exports –elokuvan takana on pitkälti sama tiimi, joka oli aikoinaan tekemässä myös lyhytelokuvia. Uusi elokuva perustuu samaan teemaan kuin Rare Exports Inc (2003) ja Rare Exports Inc – Safety Instructions (2005) –lyhytelokuvat. Festivaalipalkintojen lisäksi ne ovat nousseet internetissä kulttiasemaan. Elokuvat ovat saaneet yhteensä toista miljoona katsojaa.

Teemaltaan ja toteutukseltaan kansainvälinen

Tarina käynnistyy, kun kansainvälinen tutkimusryhmä aloittaa kaivaukset Korvatunturilla ja löytää 486 metrin syvyydestä, jäihin ja sahanpuruihin säilöttynä joulun tarkimmin varjellun salaisuuden. Tutkimusryhmä kaivaa löydöksensä esiin ja käynnistää tietämättään tapahtumasarjan, jonka jälkeen joulu ei ole enää koskaan ennallaan. ”Mustan huumorinsa ja teemansa takia kyseessä ei missään nimessä ole lastenelokuva: elokuva on päinvastoin suunnattu kaikille, jotka luulevat etteivät enää usko joulupukkiin”, elokuvan tuottaja Petri Jokiranta määrittää.

Lähteet: Yle Uutiset / Antti Karhumäki

Lue seuraavaksi