Poliisi epäilee tiilitehtaan paloa tuhopoltoksi

Tiistain 8.9. aamuöinen Herralan tiilitehtaan palo liittyy Hollolan tuhopolttojen sarjaan, uskoo poliisi. Uusin tapaus mukaan lukien tuhopolttoja on sattunut heinäkuun puolivälistä lähtien jo kahdeksan.

Kotimaa
Herralan tiilitehtaan rauniot.
Herralan maamerkki, vanhan tehtaan piippu säilyi pystyssä.YLE / Hanna Poikolainen

Päijät-Hämeen poliisin rikoskomisario Esko Heinosen mukaan tapausten tutkintaan on panostettu paljon, mutta nyt resursseja lisätään entisestään.

- Poliisilla on matkan varrella ollut hyviä johtolankoja, jotka eivät kuitenkaan ole osuneet kohdalle, Heinonen pahoittelee.

Hollolan Herralassa paloi tiistaina aamuyöllä yönä 1900-luvun alussa rakennettu vanha, varastona toiminut tiilitehdas suurelta osin. Kukaan ei loukkaantunut palossa. Tehdasrakennuksen erillisessä siivessä on asuinhuoneisto, jonka asukas evakuoitiin.

Poliisin mukaan palon raju eteneminen antaa vahvasti viitteitä siitä, että rakennus oli tahallisesti sytytetty. Aiemmin Hollolassa kesän ja alkusyksyn aikana tapahtuneista paloista ei ole koitunut vaaraa ihmisille, mutta vanhan tiilitehtaan palossa rakennuksen asukas joutui hengenvaaraan. Poliisin mukaan on myös havaittavissa, että tuhopolttosarjan palot ovat jatkuvasti suurentuneet.

Kyläläiset varpaillaan

Herralassa asuvat alkavat olla lopen kyllästyneitä Hollolan tuhopolttoihin, joita on tapahtunut parissa kuukaudessa tuorein tapaus mukaan lukien jo kahdeksan. Herralassa jo useamman vuoden asunut Satu Keinonen-Joronen kertoo, että palojen vuoksi turvattomuus on asukkaiden keskuudessa jo lisääntynyt.

- Kyllä tämä turvattomuuden tunnetta lisää. Nyt toivomme kaikki, että poliisi laittaa kaikkensa peliin ja saa tuhopolttajan kiinni. Ei tarvitse tulla enää yhtään tällaista tapausta lisää.

Lähteet: YLE Lahti