Kulttielokuva Rare Exports tulee valkokankaalle

Kulttimaineeseen nousseet Rare Exports -lyhytelokuvat saavat jatkoa. Aikuisille suunnatun, mustalla huumorilla höystetyn Rare Exports -jouluelokuvan kuvaukset alkavat lokakuun lopussa.

viihde
Rare Exports

Elokuva kertoo kansainvälisestä tutkimusryhmästä, joka aloittaa kaivaukset Rovaniemeltä ja löytää maan alta joulun tarkimmin vartioidun salaisuuden. Salaperäinen löydös säilyttää tapahtumaketjun, jonka jälkeen joulu ei ole enää koskaan ennallaan.

Rare Exports -elokuvan ohjaa ja käsikirjoittaa Jalmari Helander ja pääosissa nähdään Jorma Tommila, Tomi Korpela ja Rauno Juvonen. Ohjaaja Helanderin mukaan tavoitteena on saada elokuvalle kansainvälistä näkyvyyttä.

- Elokuvassa puhutaan suomea, mikä asettaa tietysti omat rajoitteensa. Mutta tavoitteena on saavuttaa niin suurta kansainvälistä huomiota kuin ikinä pystytään, Helander toteaa.

Rare Exports -jouluelokuva onkin herättänyt kiinnostusta myös Suomen rajojen ulkopuolella. Hanke on valittu New Yorkiin yhteen elokuva-alan merkittävimmistä myyntitapahtumista ja lisäksi Ranskan Canal+ on jo ostanut elokuvan esitysoikeudet.

Tekijätiimin aiemmat lyhytelokuvat Rare Exports Inc ja Rare Exports Inc - Safety Instructions ovat saavuttaneet runsaasti kulttimainetta ja keränneet internetissä yhteensä toista miljoonaa katsojaa. Lyhytelokuvat ovat myös kiertäneet maailmalla useilla festivaaleilla ja voittaneet kansainvälisiä tunnustuspalkintoja.

Ohjaaja Helander uskoo, että elokuva kantaa myös täyspitkänä versiona.

- Tarina on niin hyvä, että sen puristaminen näinkin lyhyeen muotoon ärsytti. Uskon vahvasti, että tämä elokuva toimii, Helander sanoo.

Lähteet: YLE Uutiset