Tarja Filatov selittelee poissaolojaan

Kanta-Hämeen kansanedustajat viihtyvät tärkeissä eduskunnan valiokunnissa vaihtelevasti. Suomen Kuvalehden selvityksen mukaan heikoiten valiokuntatyöhön osallistui sosiaalidemokraattien Tarja Filatov, joka oli poissa useammasta kuin joka kolmannesta tulevaisuusvaliokunnan kokouksesta.

Tarja Filatov
Tarja Filatov
YLE / Häme

Kokoomuksen Timo Heinonen puolestaan oli läsnä lähes kaikissa sivistysvaliokunnan tapaamisissa. Tarja Filatov perusteli poissaolojaan tiistaisessa Radio Hämeen Politiikan puhemyllyssä muilla tärkeillä tehtävillä.

- Minä olen ryhmäpuheenjohtajana ollut esimerkiksi näissä meidän kansainvälisissä kokouksissa ja valmistavissa kokouksissa. Nyt onneksi, kun pystyimme tekemään ryhmäjärjestelyjä valiokunnissa ja olen vaihtanut valiokuntaa, pystyn paremmin sovittamaan aikataulut yhteen.

Heinonen puolestaan katsoi, että valiokuntatyö on kansanedustajalle niin tärkeä, että niissä tulee olla. Hän ihmettelei Tarja Filatovin selitystä.

- Minun mielestäni täytyisi miettiä sitä, miksi otetaan sellainen tehtävä itselle, jota ei pystytä hoitamaan. Minä olen itse ajatellut niin, että otan sen verran tehtäviä, jotka voin hoitaa.

Myös eduskunnan puhemiehenä toimiva sosiaalidemokraattien Johannes Koskinen on ollut paljon pois valiokunnista. Niin ikään sosiaalidemokraattien Satu Taiveaho ja keskustan Risto Autio ovat jääneet paljon pois valiokuntatyöstä, mutta heillä on ollut sairauteen perustuva syy.

Lähteet: YLE Häme