Kohutulla naisjuoksijalla myös miehen sukuelimet?

Berliinin yleisurheilun MM-kisoissa suuren sukupuolikohun kohteeksi joutuneen eteläafrikkalaisen juoksijan Caster Semenyan sukupuolitutkimukset on saatu päätökseen. Kansainvälinen yleisurheiluliitto on hankalan asian äärellä, sillä naisjuoksija Semenyalla todettiin sekä miehen että naisen sukupuolielimet.

Ulkomaat
Caster Semenya
Caster SemenyaReuters-tv

Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n tutkimusten valmistumisesta uutisoivat verkkosivuillaan australialaislehdet Sydney Morning Herald ja The Age. Tutkimukset tulivat niiden mukaan siihen tulokseen, että 18-vuotias juoksija on intersukupuolinen. Termi viittaa henkilöön, jonka sukupuolta ei voida yksiselitteisesti määritellä.

Lääketieteellisten tutkimusten mukaan Semenyalla ei ole munasarjoja, mutta sisäiset kivekset tuottavat naiseksi laskettavalle henkilölle epänormaalin määrän testosteronia.

Lehtien mukaan IAAF haluaa tarkastella tutkimuksen tuloksia vielä tarkemmin, ennen kuin se julkistaa tapauksen yksityiskohtia.

Tiettävästi IAAF miettii nyt sellaista vaihtoehtoa, että se jakaisi Berliinin naisten 800 metrin kisasta kaksi kultamitalia. Semenya kruunattiin matkan mestariksi elokuussa.

Lähteet: YLE Uutiset