Porvoon Pääskytien koululle merkittävä kansainvälisyystuki

Pohjoismaiden ministerineuvosto myönsi lähes 50 000 euron kansainvälisyystuen Porvoon pääskytien koululle. Rahoilla koulu käynnistää yhteistyön liettualaisen ja tanskalaisen koulun kanssa.

Yle Uutisten artikkeliarkisto
Tino Laaksonen, Ira Savola ja opettaja Titta Suvanto.
Tino Laaksonen, Ira Savola ja opettaja Titta Suvanto lähtevat 10 hengen ryhmän mukana Tanskaan.

Pääskytien koulun projekti tukee yleisen kansainvälisyyskasvatuksen lisäksi suoraan koulun englannin-, biologian- ja kuvataidon opetusta. Kantavana teemana yhteiselle tekemiselle on ”Small Things, Big Issues”.

9-luokkaa käyvää Ira Savela pitää hankkeen nimeä kuvaavana.

– Pienetkin asiat vaikuttavat aika suuriin juttuihin, hän määrittelee hankkeen tavoitteen.

Yhteistyökoulut löytyivät kuvataideopettaja Titta Suvannon mukaan eTwinning -portaalin kautta, jossa on mukana kouluja ympäri Eurooppaa. Vuoden aikana noin 20 tanskalaista ja 20 liettualaista tulee vierailemaan Porvoossa.

– Lopullinen määrä riippuu siitä, miten löydämme majoitustiloja oppilaille, toteaa Suvanto.

Syksy projektissa on yhteistyön käynnistämistä tanskalaisen ja liettualaisen koulun kanssa. Käytännössä tämä tarkoittaa nettikeskusteluja ja kirjoittamista. Keväällä on tarkoitus toteuttaa havainnoiva yhteistyöprojekti, toteaa opettaja

Tähän mennessä on aloitettu jo oman nettilehden tekeminen. 9-luokkalainen Tino Laaksonen toivoo yhteistyöstä muiden koulujen kanssa tiivistä ja aktiivista.

– Toivon vuoden aikana saavani ulkomailta uusia ystäviä. On myös kiva lähteä vierailemaan Tanskassa.

Lähteet: YLE Helsinki / Paavo Häikiö