1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Snorkkeli

Snorkkeli juhlistaa improvisaatioteatterinsa kymmenvuotista taivaltaan töiden merkeissä

Improvisaatioteatterissa tärkeintä on hyvä ryhmähenki. Silloin voi mennä lavalle luomaan uutta pää tyhjänä tyhjän päälle. Juhlavuonna nyhjätään tyhjästä klubi-illoissa, Kohtaamisia-näytännöissä sekä lokakuun Improfesteillä.

Snorkkeli
Improvisaatiolaulantaa kuultiin suorassa lähetyksessä, asialla Snorkkelin tuottaja Susanna Ihanus ja näyttelijä Mari Pöllänen.YLE Tampere

Tampereen improvisaatioteatteri Snorkkelin perustamisesta on kulunut jo kohta 10 vuotta. Snorkkelin riveissä toimii parinkymmenen näyttelijän lisäksi 4 muusikkoa ja tuottaja. Vuosien varrella ryhmä on hitsautunut yksiköksi.

- Esitystilanteessa ei tule edes huomioiduksi kuka näyttelijöistä on lavalla, sillä lavalla on Snorkkeli, kiteyttää improvisaationäyttelijä Mari Pölllänen.

Juhlavuoden kunniaksi paiskitaan töitä toden teolla. Syksyn kuudennen Improfestin lisäksi kuukausittaiset klubi-illat jatkuvat ja syksyä työllistää myös esitysten sarja. Kohtaamisia-esitys syntyi kanadalaisten kouluttajien innoittamana. Yleisö pääsee tuomaroimaan näyttelijöiden kilvoittelua ja saattaa lavalle päästä itsekin, jos osallistuu ennen esitystä työpajaan.

Snorkkelin tuottaja Susanna Ihanus suosittelee kokeilemaan improvisaatioteatterin kokeilua, se on hauskaa paitsi yleisölle myös esittäjälle itselleen. Ihanus pääsi itsekin koetukselle Tampereen Radion suorassa lähetyksessä. Tuottaja ei normaalisti osallistu improiluun, mutta vastasi komeasti haasteeseen.

Tuottaja Ihanus ja näyttelijä Pöllänen pääsivät laulaa lurauttamaan improvisoidun kappaleen YLE Tampereen nettisivun etusivun aiheista verkkokaupat, sikainfluenssa ja Tappara.

Lähteet: YLE Tampere / Mari Vesanummi