Vanhanen: Mediamaksusta voisi vapautua vain kirjallisesti

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) esittää, että suunnitellusta mediamaksusta voisi vapautua vain, jos kirjoittaa kirjallisen todistuksen, ettei käytä mitään välineitä, joissa YLEllä on sisältöjä.

Kotimaa

Vanhanen esitti kantansa Suomenmaa-lehden mukaan keskustan puoluehallituksen kokouksessa torstaina. Samalla puoluehallitus asetti työryhmän valmistelemaan puolueen kannan YLEn rahoitukseen.

YLE-rahoituksen työryhmää johtaneen Mika Lintilän (kesk.) mukaan Vanhasen esitys koskisi vain erittäin pientä osaa suomalaisista. Hän kyseleekin, miten tarkastustoiminta toteutettaisiin niiden osalta, jotka eivät aio käyttää YLEn palveluja.

- En tiedä, mitä Matti on tällä tarkoittanut, kun en tunne sen tarkemmin taustoja. Työryhmän tarkoituksenahan oli poistaa televisiolupatarkastuksen toiminta. En tiedä, miten tarkastus toteutuisi nyt niiden osalta, jotka ilmoittavat, etteivät käytä YLEn palveluja, kansanedustaja Lintilä (kesk.) toteaa.

YLE Uutiset ei tavoittanut perjantai-illalla viestintäministeri Suvi Lindéniä (kok.) kommentoimaan Vanhasen esitystä.

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Tuomo Puumala, puolestaan esitti, että YLEn toimintaa rahoitettaisiin budjettivaroin. Tätä esitystä kannatettiin, Suomenmaa raportoi.

YLEllä on sisältöjä televisiossa, radiossa, internetissä ja kännykässä.

Lähteet: YLE Uutiset