Kiinalaisdelegaatio tutustuu Oulun kaupunkiin

Oulun läänin yhteistyöalueen Kiinan Hainanin läänin delegaatio vierailee Oulun läänissä tänään perjantaina ja huomenna lauantaina. Vierailun isäntänä toimii maaherra Eino Siuruainen.

Hainan
Kuva: Kiinan kansankongressin Hainanin läänin varpuheejohtaja herra Wu ja rva Kang Baiying tervehtivät maaherra Eino Siuruaista. Paikka: Oulun lääninhallitus Aika: 11.09.2009 Kuvaaja: Juhani RasilaJuhani Rasila

Seitsenhenkinen kiinalaisryhmä tutustuu perjantain aikana Oulun seudulla yliopistoon, ammatilliseen koulutukseen, vesirakentamiseen, robottinavettaan ja maatalouteen. Lauantaina vieraille esitellään Kuusamon matkailua. Oulun lääni on tehnyt yhteistyötä Kiinan Hainanin läänin kanssa jo noin kymmenen vuotta.

Delegaatiot ovat vierailleet läänien alueilla tutustumassa paikallisen elinkeinoelämän ja kulttuurin tarjoamiin mahdollisuuksiin. Elinkeinoelämälle on tarjoutunut mahdollisuuksia solmia yhteistyösopimuksia ja muita kontakteja. Kulttuuriyhteistyötä on toteutettu muun muassa valokuvaajien kesken osallistumalla valokuvanäyttelyihin ja workshoppeihin.

Lähteet: YLE Oulu