1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

PAM: Ravintolat myyvät vanhaa ruokaa kauppoja useammin

Ravintolat myyvät vanhaa ruokaa kauppoja useammin. Näin kertoo Palvelualojen ammattiliiton selvitys. Kauppa- ja ravintolatyöntekijöitä edustavan liiton mukaan vanhan ruuan myynti johtuu työnantajien työntekijöille antamista ohjeista.

Kotimaan uutiset
Ravintola-annos lautasella
YLE

Palvelualan ammattiliiton selvitykseen vastanneista vajaa viidesosa työntekijöistä on toiminut hygieniaohjeistusten vastaisesti työnantajansa käskystä. Tämä tarkoittaa esimerkiksi vanhentuneen ruoan tarjoamista.

Selvityksen otos on varsin pieni, joten täysin pitävinä tuloksia ei voi pitää.

Elintarviketurvallisuusvirasto on kehityksestä huolissaan. Syy vanhan ruoan tarjoamiseen löytyy viraston mukaan todennäköisesti hävikin pelosta.

- Ehkä tavaran tilaukset eivät ole vastanneet kulutusta. Sitten on pakko käyttää vanhentuneita elintarvikkeita. Muutenhan tuotteet menisivät hukkaan, kertoo Eviran ylitarkastaja Pirjo Korpela.

Ravintola-alan edunvalvojan Matkailu- ja ravintolapalveluiden varatoimitusjohtaja Veli-Matti Aittoniemi ihmettelee ravintoloiden kannalta kielteistä tulosta. Hän myöntää, että ravintoloilla on elintarvikehygieniassaan hienosäätämisen varaa, mutta suurempia ongelmia hän ei tunnista kuin pienen piirin parista.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi