Sotilassoittimet ja sisustustavarat armeijan huutokaupan vetonauloina

Piristäisikö naamioverkolla peitelty it-tykin lavetti puutarhasi ilmettä? Puuttuuko tyttären kapiokirstusta pellavapyyhkeitä? Vai kaipaisiko oreksterinne uusia soittimia? Ei huolta: kaikkea tätä ja paljon muuta on tarjolla, kun puolustusvoimat myy jälleen käytöstä poistettuja tavaroitaan huutokaupalla.

huutokauppa
Puolustusvoimat / Hannu Tastula

Huutokauppa järjestetään lauantaina Keuruun varikolla. Käytöstä poistettuja tavaroita voi ostaa myös alueelle pystytetystä myymälästä, jossa myydään kiinteään hintaan muun muassa työkaluja, naamioverkkoja, astioita, toimistokalusteita, vaatteita ja varaosia. Tarvittaessa vaikkapa keittiön tai opiskelijaboksin voi laittaa täysin uusiksi armeijan ylijäämätavaroilla.

-Meillä on myynnissä erilaisia astioita ja toki niitä kaappejakin löytyy. Kannattaa tulla katsomaan, sillä täältä löytyy edullisesti myös toimistopöytiä, atk-pöytiä ja erittäin hyväkuntoisia toimistotuolejakin, kannustaa yliluutnatti, varastopäällikkö Hannu Tastula.

Hänen mukaansa hinnat eivät päätä huimaa, sillä tarkoituksena on saada tavara liikkeelle.

Naisväkeä kiinnostavat etenkin armeijan vanhat liinavaatteet, sen osoitti edellinen huutokauppa toukokuussa.

-Käyttämättömät pellavapyyhkeet tekevät hyvin kauppansa ja nyt olisi myös pistämättömiä pöytäliinoja kaupan, lupaa Tastula.

Soittimista tulee taistelu

Musiikin ystäville huutokauppa tarjoaa tällä kertaa todellisia löytöjä. Huutokauppalistalta löytyy muun muassa käyrätorvi, trumpetti, tuuba ja rumpuja.

-Käsittääkseni soittimet ovat kohtalaisessa kunnossa. Kyllä niistä ääntä lähtee, jos vaan osaa soittaa! Toki niissä näkyy käytön jälkiä eli on vähän lommoja ja naarmuja mutta esimerkiksi rummuissa on ehjät kalvot ja varakalvojakin on saatavilla. Nämä ovat olleet varusmiessoittokunnan käytössä, kertoo Tastula.

Huutokaupattavaan tavaraan voi tutustua Keuruulla jo etukäteen. Näytöt ovat perjantaina 11. syyskuuta kello 10-14 ja lauantaina 12. syyskuuta ennen huutokaupan alkua kello 8-10. Tastulan mukaan kyselyjä on tullut etukäteen tulvaksi asti.

-Etenkin puhallinsoittimista on tullut erittäin paljon kyselyjä. Erilaiset soittokunnat ja etenkin nuorisosoittokunnat ovat näitä kyselleet harjoitussoittimiksi. Näistä syntyy varmasti se kovin taistelu, ennustaa Tastula.

Vaatteiden tuunaajakin voi löytää huutokaupasta jotain, mitä ei muualta saa.

-Kaupan on keittiöhenkilökunnan vaatteita, sairaanhoitohenkilökunnan vaatteita ja sotilasvaatteita, listaa Hannu Tastula.

Odotettavissa yleisöryntäys

Puolustusvoimien huutokaupat vetävät aina paljon väkeä, keskimäärin niissä käy noin 1 500 vierasta. Osa on paikalla silkkaa uteliaisuuttaan, osa on liikkeellä ostomielessä.

-Meillä käy paljon väkeä, joka ostaa kerralla suuria määriä. Ja heitä tulee ympäri Suomea. Sitten on näitä renkaanpotkijoita, jotka tulevat vain katselemaan. Ja se kyllä kannattaa, tämä on tapahtuma, ei pelkkä huutokauppa, kutsuu Tastula.

Huhujen mukaan lauantainen huutokauppa olisi viimeinen Keuruun varikolla järjestettävä huutokauppa. Tastula ampuu moisen huhun alas samantien.

-Kyllä meillä on varastoissa jo tavaraa ensi toukokuussa pidettävää huutokauppaa varten.

Huutokaupassa myytäviä tavaroita:

-ruiskubetonilaitteisto

-trukkeja (2 kpl)

-ruuhi

-rumpuja

-pianoja

-kassakaappeja

-renkaita

-tislauslaitteita

-palopumppuja ja -letkuja

-naamioverkkoja

-suutarin työkalut

-teräsastioita

-painepesureita

-pi-porakoneita

-kenttäkeitinkalustoa

-perämoottoreita

-it-tykin lavetteja

-pimeäkiikareita

-kenkiä, vaatteita, liinavaatteita yms. yms.

Lähteet: YLE Keski-Suomi / Sanna Pirkkalainen