Lapsiperheiden kauppakeskus avattiin

Lappeenrannassa on avautunut uusi liikekeskus. Hyrymäessä Family Centerissä on avannut ovensa 17 kauppaliikettä. Tyhjää myymälätilaa on vielä 7000 neliötä eli noin puolet rakennuksesta.

Tavaratalot & ostoskeskukset
OKAn rakentama Family Center Lappeenrannassa.
OKAn rakentama Family Center Lappeenrannassa.YLE Etelä-Karjala

LappeenrantaLappeenrannan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Heikki Järvenpää avasi kauppakeskuksen virallisesti kello 10.00. Hyrymäen Family Centerissä on avannut ovensa 17 kauppaliikettä, mm. Reima, Finlayson ja Hop Lop.

Kohujen saattelemana rakennettu kauppakeskus on vielä osin tyhjillään, koska tiloihin ei suunnitelmien vastaisesti saatu tavarataloa. Lappeenrannan kaupunki ei myöntänyt keskustan ulkopuolella olevalle kauppakeskukselle poikkeuslupaa tavaratalolle. Voimassa oleva kaava ei salli vähittäiskaupan suuryksikön sijoittumista Hyrymäen kaupunginosaan.

Kauppakeskuspäällikkö Aki Bräysyn mukaan neuvottelut tulevien kauppiaiden kanssa ovat käynnissä. Myöhemmin täytettävää myymälätilaa on yhteensä noin 7000 neliömetriä (m2) kahdessa kerroksessa. Yhteensä kauppakeskuksen laajuus on 15 000 m2.

Kauppakeskuspäällikkö Aki Bräysyn mukaan kyseessä on ensimmäinen koko perheen tarpeisiin suunniteltu kauppakeskus. Esimerkiksi pysäköinti on mietitty lapsiperheitä varten, paikkoja on paljon ja ne ovat normaalia suurempia. Kauppakeskuksessa myymälät on ryhmitelty kokonaisuuksiksi, samantyyppiset myymälät on sijoitettu vierekkäin.

Monet Family Centerissä avaavista yrityksistä uskovat kauppapaikkaan rajan läheisyyden vuoksi. Esimerkiksi Finlayson päätti avata uuden myymälän Lappeenrantaan voidakseen palvella myös venäläisasiakkaita.

Kenkävapaa alue ja runsaasti parkkitilaa

Kauppakeskuksen avajaiset saivat ihmiset heti liikkeelle. Etelä-Karjalan Radion haastattelema kolmen lapsen äiti iloitsi uudesta ostosparatiisista, vaikkei ensin oikeaa ovea löytänytkään.

- Tämä on tosi kiva, vaikka autollahan tänne pitää tulla. Me ei osattu tulla tosin oikeasta ovesta, vaan parkkeerattiin johonkin puskaan, nauraa perheenäiti.

- Selkeitä opasteita ei ollut, mutta joku ovi silti löytyi. Hatut on jo ostettu ja mietitään vielä, syödäänkö me lounas täällä, pohtii äiti.

Yksi kauppakeskuksen ilonaiheista lapsiperheille on sisäleikkipuisto Hoplop. Leikkipuisto on kenkävapaa alue ja leikkimään mennään sukkasillaan. Lappeenrannassa ei ole lastenhoitopalvelua, toisin kuin muissa Suomen Hoplopeissa. Tulevaisuudessa palvelu ehkä löytyy Lappeenrannastakin, pohtii Virpi Utsnanski Hoplopista.

Finlaysonin myyntipäällikkö Jaana Salmi iloitsee, että Lappeenrantaan saatiin myymälä.

- Meillä on aiemminkin ollut halu tulla, mutta tämä tila oli ensimmäinen, joka vastasi odotuksia. Toivottavasti tämä kauppakeskus tuo vilskettä Lappeenrantaan, vaikka ei sijaitsekaan keskustassa, sanoo Jaana Salmi.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala