Mepit vaativat hallitukselta jämäkkyyttä kaasuputkiasiassa

Hallituspuolueiden europarlamentaarikot vaativat hallitukselta tiukempaa otetta Itämeren kaasuputkiasiassa.

talous
Europarlamentaarikot  Ville Itälä, Heidi Hautala ja Riikka Manner toimittaja Nicholas Wancken jututettavina.
Miestoimittaja haastattelee poliitikkoja, mutta niin tekevät mielellään myös naistoimittajat. Nicholas Wancken vieraina europarlamentaarikot Ville Itälä, Heidi Hautala ja Riikka Manner.YLE

YLEn Aamu-tv:ssä vierailleet kokoomuksen Ville Itälä ja vihreiden Heidi Hautala esittävät, että kaasuputkilupa annettaisiin Venäjälle vasta, jos maa sitoutuu kantamaan vastuunsa Itämeren alueen ympäristönsuojelusta.

Itälä ei ymmärrä kiirettä kaasuputkiasiassa. Hänen mukaansa Suomen pitää tehdä Venäjälle ympäristöasiat selväksi ja sitouttaa maa ottamaan niistä vastuuta.

Hautalan mielestä hallituksen pitää viestittää Moskovaan, että luottamus valtioiden välillä edellyttää sitä, että Venäjä ratifioi vuonna 1992 allekirjoitetun Espoon sopimuksen.

Europarlamentaarikko Riikka Manner (kesk.) korostaa puolestaan parlamentin käsittelyyn tulevan Itämeri-strategian aluepoliittista vaikutusta. Hänen mielestään se, kuinka strategiaan saadaan mukaan suomalainen ympäristöteknologian osaaminen sekä sisävesiä ja liikennepolitiikkaa koskevat kysymykset vaikuttaa voimakkaasti sisämaahan.

Hallitus tekee lähiviikkoina päätöksen siitä, saako kaasuputken laskea Suomen talousvyöhykkeelle.

Lähteet: YLE Uutiset