Eurooppa on Pohjois-Amerikkaa varakkaampi

Eurooppa nousi viime vuonna Pohjois-Amerikkaa varakkaammaksi alueeksi, kun varakkuutta mitataan varainhoitajien hoidossa olevilla varoilla. Näin kertoo Boston Consulting Groupin tutkimus.

Pohjoisamerikkalaiset olivat antaneet varainhoitajille hoidettavaksi 29 300 miljardin dollarin varallisuuden, kun Euroopassa varainhoitajilla oli hoidossa 32 700 miljardia dollaria.

Yhdysvallat on rikkain valtio, sillä varainhoitajilla on hoidettavana 27 100 miljardia dollaria. Maassa on myös eniten eli neljä miljoonaa dollarimiljonääriä. Japani on toiseksi varakkain 13 500 miljardin dollarin omaisuudella. Miljonäärejä maassa on yli miljoonaa.

Tutkimuksessa käytetyn mittarin perusteella maailman varallisuus putosi viime vuonna ensimmäisen kerran sitten vuoden 2001, jolloin tutkimus tehtiin ensimmäisen kerran. Varallisuus laski 11,7 prosenttia 92 400 miljardiin dollariin.

Yhdysvalloissa varallisuus laski 22 prosenttia ja Japanissa kahdeksan prosenttia. Varallisuus kasvoi vain Latinalaisessa Amerikassa. Kasvu oli kolme prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna.

Dollarimiljonäärien määrä laski viime vuonna maailmassa yhdeksään miljoonaan edellisvuoden 11 miljoonasta. Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa miljonäärien määrä laski 22 prosenttia.