1. yle.fi
  2. Uutiset

Nettipelaaminen näyttää lisäävän naisten peliongelmia

Nettipelaamisen vuoksi peliongelmaisista yhä useampi näyttää olevan nainen, kertoo peliongelmaisia auttava puhelinpalvelu Peluuri. Monelle naiselle kotona pelaaminen voi olla luontevampaa kuin pelipaikkoihin lähtö.

Kotimaan uutiset
Kuvassa yksityiskohta nettipokerisivustosta.
YLE

Myös muualla on havaittu trendi, että kasvava nettipelaaminen lisää naisten peliongelmia.

- Nettipelaaminen kotoa on naisille luonteva vaihtoehto, sillä monet pelipaikat ja pelit voivat olla kovin miehisiä, kertoo kehittämispäällikkö Tapio Jaakkola Peluurista.

Peluurin puolivuotisraportin mukaan peliongelmaisissa on ylipäätään entistä enemmän nettipelaajia. Peluuriin tulevissa puheluissa näkyy erityisesti nettipokerin yleistyminen, mutta myös muut Internetissä pelattavat rahapelit ovat yhä useammin ongelmien taustalla.

Pääasiallisista rahapeliongelmaa aiheuttavista peleistä nettipokerin osuus oli 15 prosenttia ja muiden Internet-rahapelien 13 prosenttia.

Peluurissa vastattiin alkuvuonna 600 ongelmapelaamista koskevaan puheluun. Kolmannes kaikista peliongelmaan apua hakeneista on nuoria aikuisia. Myös lastensa peliongelmista huolestuneiden äitien soitot ovat lisääntyneet.

Peluuriin tulleet soitot ovat lisääntyneet, mutta osa kasvusta on häirintäsoittoja. Peluurissa arvioidaankin, että varsinaisten peliongelmaa koskevien puhelujen määrä on pysynyt lähes entisellään.

Peluuri toteutetaan A-Klinikkasäätiön, Fintoton, Raha-automaattiyhdistyksen, Veikkauksen ja Sosiaali- ja terveysministeriön yhteistyönä.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi