Satakunnan Radiossa tänään lapsityövoimaa

Satakunnan Radiossa kuuluu tänään lasten ja nuorten ääni, kun heitä saapuu toimittajiksemme eri puolilta maakuntaa. Koko Radio Suomessa juhlistetaan tänään YK:n Lapsen oikeuksien sopimuksen 20-vuotispäivää teemalla ”Hei mulla on asiaa!”

lapsen oikeudet
"Hei, meillä on asiaa!"ITAR-TASS / S. Maisterman

Yle Satakunnan toimituksen valtaa aamusella yhdeksän lasta ja nuorta, jotka tulevat Peipohjan koulusta, Nakkilan yhteiskoulusta, Merikarvian lukiosta, Pomarkun yläasteelta ja Porin seudun steinerkoulusta. He jakaantuvat reporttereihin, juontajiin ja uutistoimitukseen. Aamun ensimmäiset tunnit käytetään juttu- ja uutisaiheiden ideointiin ja valmisteluihin.

Valmista alkaa syntyä päivän mittaan, kun reportterit tekevät haastatteluja, ja apulaisjuontajat ovat mukana sekä Satakunnan Radion keskipäivässä että iltapäivässä. Nuorten uutistoimituksen tekemät uutiset kuullaan tänään kahdesti, kello 12.40 ja 14.40. Kaikki uutiset ja jutut julkaistaan myös netissä.

Nuorten aiheet ja näkökulmat

Yle Satakunnan tarjonta saattaa tänään poiketa paljonkin totutusta, sillä toimittajiksi saapuvat lapset ja nuoret valitsevat itse käsittelemänsä aiheet ja niiden näkökulmat. Ideoinnin pohjana on YK:n Lapsen oikeuksien sopimus. Näin ollen lapsen oikeuksissa oleva oikeus ravintoon saattaa muovautua tänään esimerkiksi keskusteluksi kouluruokailusta tai välipala-automaateista.

Koko Radio Suomessa teemapäivä päättyy tänään Lasten toivekonserttiin, joka alkaa kello 18.03.

YK:n Lapsen oikeuksien sopimuksen juhlavuosi huipentuu Lapsen oikeuksien päivään 20.11.2009. Vuoden suojelijana on tasavallan presidentti Tarja Halonen.

Lähteet: YLE Satakunta