1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. aikuiset

Pojat kaipaavat keskustelevaa aikuista

"Haluaisin puhua kaikesta maan ja taivaan välillä. Kaikesta, mikä on mulle tärkeetä." Näin vastasi 13-vuotias poika Nuorten Akatemian kyselyyn, jossa tahdottiin tietää, mitä nuoret tekisivät, jos heillä olisi kaksi tuntia aikaa tutun aikuisen kanssa.

Kuva: YLE / Juha-Pekka Inkinen

Nuorten Akatemia kysyi noin 500 seitsemäsluokkalaiselta nuorelta, mitä he haluaisivat aikuisten kanssa tehdä ja mitä he aikuisilta kaipaavat. Kyselystä käy ilmi, että erityisesti pojat toivovat, että aikuisilla olisi aikaa keskustelulle.

Nuoret eivät kaipaa äärimmäisiä elämyksiä tai suuria järjestelyitä. Kyselyyn vastanneet nuoret tarvitsevat ja kaipaavat aikuisen läsnäoloa ja jakamatonta huomiota, kiireetöntä yhdessä oloa ja aivan tavallisia arkisia asioita. Keskustelun lisäksi aikuisen kanssa haluttiin kuntoilla, katsoa elokuvia, käydä kaupoissa, laittaa ruokaa ja pelata lautapelejä.

-Tekisimme yhdessä kaikkea, mitä haluisimme. Minulle kelpaisi melkein mikä tahansa jota tekisimme, kertoo yksi vastaajista.

Kysely on osa Suomen suurimpien nuoriso- ja liikuntajärjestöjen ja Demi-lehden kampanjaa, joka kantaa nimeä Anna mulle aikaa! Kampanja huipentuu tänään vietettävään Nuoren ja aikuisen päivään, jolloin kaikkia aikuisia kannustetaan etsimään kalenteristaan pari tuntia aikaa nuorelle.