Hyppää sisältöön

Ylen nettikeskustelun pelisäännöt

Tältä pohjalta meillä keskustellaan. Pidämme keskustelun laadun sellaisena, että kaikkien on siihen mielekästä osallistua. Tervetuloa!

Yle tukee demokratiaa ja kansalaisten osallistumismahdollisuuksia moniäänisellä keskustelulla ylläpitämissään palveluissa ja sosiaalisen median tileillään.

Yle voi käyttää kommentteja sellaisenaan tai apuna uusien sisältöjen kehittämisessä televisiossa, radiossa tai verkossa. 

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään tai muusta lähettämästään materiaalista.

Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään tai muuta lähettämästään materiaalista. Yle ei julkaise kommentteja, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai journalististen hyvän tavan vastaisia.

Jälkikäteen moderoiduilla sivustoilla asiattomuudet ja laittomuudet poistetaan niin pian kuin mahdollista. Tarjoamme yleisölle mahdollisuuden ilmoittaa asiattomasta sisällöstä niin, että ilmoittaja saa siitä vahvistuksen.

Ylen kommentointipalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

Kerro, kuuntele, kysy, perustele. Näkemyksesi on tärkeä, ja niin ovat muidenkin näkemykset.

Pysy aiheessa. Pyri ilmaisuun, jota muutkin jaksavat lukea. Tiivis ja napakka teksti on pitkää lavertelua parempi.

Pidättäydy vihapuheesta, kuten rasistisista tai rikoksiin yllyttävistä kommenteista. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.

Harkitse mitä kirjoitat. Lähetä vain materiaalia, johon sinulla on julkaisuoikeudet.

Kaikki sellainen, mikä olisi laitonta muutoinkin, on laitonta myös internetissä. Asiattomuuksien tai laittomuuksien ilmetessä saatamme sulkea keskustelupalstat väliaikaisesti tai kokonaan. Myös yksittäinen keskustelija saatetaan sulkea kommentoinnin ulkopuolelle pysyvästi tai määräajaksi, mikäli hän ei noudata Ylen verkkoetikettiä tai häiritsee keskustelua massapostituksilla.

Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.

Vältä kirosanoja ja isoja kirjaimia: älä huuda!