Kirkon toiminta vahvistuu verkossa

Kirkko aloittaa voimakkaan panostuksen verkkoon. Tarkoitus on näkyä seurakuntien omien sivujen ohella Facebookissa, Twitterissä ja erilaisissa chateissa.

Kotimaa
Lastenkirkko-sivusto. Tietokonegrafiikka kirkonkelloista ja lasta esittävästä pelaajahahmosta viikinkikypärä päässään. Hahmo katsoo kirkonkelloja.
YLE

Erilaisille kirkon tiedotuskeskuksen nettihankkeille esitetään lähes kahden miljoonan määrärahaa ensi vuodeksi. Lähivuosina seurakunnissa koulutetaan verkkotyöskentelyyn jopa 3 000 ihmistä.

Kirkko houkuttelee kasvavaa sukupolvea hengellisten asioiden äärelle esimerkiksi Lasten kirkko -pelillä, missä voi luoda itselleen seurakunnassa seikkailevan virtuaalihahmon. Muualla verkossa voi vaikkapa chatata papin kanssa tai liittyä kirkon Facebook-verkostoon.

Kirkon tiedotuskeskuksen hankepäällikkö Hannu Majamäki kertoo, että kirkossa huomattiin ihmisten elävän verkossa nimenomaan sosiaalisen median kautta.

- Aikaisemmin kirkossa ajattelutapana on ehkä ollut se, että tehdään yksi sivu, johon ihmiset tulevat. Nyt ajatuksena on, että mennään sinne, missä ihmiset jo ovat.

Palautetta sataa puolesta ja vastaan

Verkon tärkeys kirkolle näkyy myös rahallisessa panostuksessa.

- Kysymys on Hengellinen elämä verkossa -hankkeesta, joka aloitettiin varsinaisesti tänä vuonna. Ensi vuodeksi esitetään, että sille myönnettäisiin varoja noin 1,8 miljoonaa euroa, Majamäki kertoo.

Majamäen mukaan palautetta verkkotoiminnasta on tullut molemmista ääripäistä.

- On ateisteja, jotka ovat loukkaantuneet syvästi siitä, että kirkko lähtee verkkoon. On myös ihmisiä, jotka kokevat, että kirkon pitäisi pysyä kaukana verkosta, koska se on niin epäpyhä paikka.

Lähteet: YLE Uutiset