1. yle.fi
  2. Uutiset

Tessu ja Muikkunen - outo parivaljakko

Siilinjärvellä ulkoillessa voi kohdata erikoisen näyn. Lintu ratsastaa ylväänä koiran selässä. Sekarotuinen Tessu-koira ja neitokakadu Muikkunen ovat olleet parhaat kaverit jo viiden vuoden ajan.

muikku
Neitokakadu Muikkunen viihtyy Tessu-koiran kyydissä.
Neitokakadu Muikkunen viihtyy Tessu-koiran kyydissä.

Tessu ja Muikkunen ulkoilevat yhdessä usein. Tessu rakastaa ihmisiä ja ottaa rapsutuksia mielellään vastaan. Muikkunen kuitenkin pitää ylimääräiset rapsuttelijat kurissa. Pää ja olkapäät ovat sallittuja rapsutuspaikkoja, mutta loppuosa Tessua kuuluu Muikkuselle.

Laumaan kuuluu myös basenji Kusti. Kolmikko telmii mielellään yhdessä. Jos Muikkunen ei pysy vauhdissa Tessun selässä, se lentää koirien perässä.

Lauman kävelylenkit ovat pahimmillaan melko hitaita, koska Muikkunen haluaa myös osallistua niihin. Eikä lintu tietenkään suostu lentämään. Se haluaa kävellä muiden mukana, kuten kunnon koira konsanaan.

Koirana Tessu ei kuitenkaan Muikkusta pidä. Sen huomaa siitä, että linnulla on erikoisoikeuksia, joita muille koirille ei myönnettäisi: se saa vaikka kävellä Tessun luun päällä, kun Tessu jyrsii sitä, eikä koira sano mitään.

Lähteet: YLE Savo / Juha Vauhkonen

Lue seuraavaksi