Seksuaalivähemmistöön kuuluvan kohtaamista kehitetään

Kemissä koulutetaan torstaina nuorten parissa työtä tekeviä ja alalle opiskelevia kohtaamaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia nuoria. Teoreettisen pohdinnan ohella mietitään työkaluja käytännön työhön nuorten parissa.

Kotimaa
Nuoria rannalla
Yle

Koulutustapahtumassa puhutaan muun muassa siitä, onko seksuaalivähemmistöihin kuuluvilla nuorilla erityistarpeita vai riittävätkö samat palvelut kaikille. Tarkoituksena on myös kuinka palveluja voi kehittää sisällyttävämpään suuntaan ja tarvitaanko siihen suuria linjauksia.

Myös yksittäisen nuorisotyöntekijän mahdollisuudet toimia arjessa ovat keskustelun aiheina.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia nuoria arvioidaa olevan kaikkiaan kymmenisen prosenttia nuorista. Heidän lisäkseen on paljon nuoria, joiden perheessä on näihin vähemmistöihin kuuluvia ihmisiä.

Sateenkaariperheiden kuuluvien nuorten lisäksi koulutuksessa perehdytään sukupuoleltaan harvinaislaatuisiin nuoriin ja heidän tuen tarpeeseensa.

Teoreettisen pohdinnan ohella mietitään työkaluja käytännön työhön nuorten parissa.

- Näihin vähemmistöihin kuuluvien nuorten kohtaaminen työssä, asiakkaina ei ole itselleni ongelma, sanoo koulutukseen osallistuva kuraattori Maria Sipilä Kemi-Tornion ammattikorkeakoulusta.

Uuden tiedon lisäksi Sipilällä on kuitenkin toiveita koulutustapahtuman annille.

- Toivon erityisesti saavani keinoja, joilla voidaan lisätä suvaitsevaisuutta kouluyhteisössä, Sipilä sanoo.

Lähteet: YLE Perämeri