Poliisi kaipaa vihjeitä uhkausviestistä

Poliisin mukaan internetissä olleesta viestistä voi päätellä, että mahdollinen uhka kohdistui juuri Jyväskylän harjun kouluun. Tutkinta alkoi jo yöllä.

Laiton uhkaus
Harjun ammattioppilaitos ja lukio suljettiin torstaiksi
YLE Keski-Suomi / Antti Seppälä

Viestissä viitattiin väkivaltaan ja mahdollisiksi kohteiksi nimettiin oppilaita, opettajia ja mahdollisesti koulurakennus.

- Se on hyvin ympäripyörä sisällöltään, sanoo rikoskomisario Heikki Miilunpohja Jyväskylän poliisista.

Poliisin mukaan viesti ei ehtinyt olla netissä pitkään. Viesti ilmaantui nettiin johonkin aikaan keskiviikkona, ja poliisi sai siitä tiedon samana päivänä.

Kuvalauta.fi -sivuston ylläpitäjä on poistanut viestiketjun, jossa uhkaus oli. Viesti oli lähetetty anonyymipalvelimen kautta.

Rikoskomisario Heikki Miilunpohja myöntää, että anonyymipalvelimen käyttö tekee uhkausviestin lähettäjän selvittelystä hankalampaa.

- Se on joissain tapauksissa mahdollista selvittää, ja joskus saamme lähettäjästä vihjeen. Mutta anonyymiviestien selvittely on hankalaa, mahdollisuudet onnistua ovat 50-50, hän arvioi.

Poliisi toivookin netinkäyttäjiltä vihjeitä uhkaajan mahdollisesta henkilöydestä.

- Netissä aika paljon käydään anonyymia keskustelua, mutta yleensä aktiivisimmat tuntevat toisensa. Tätä kautta olisi mahdollista, että joku voisi tunnistaa henkilön tai henkilöt jotka ovat tämän takana. Poliisilla on sivut, joille voi heittää vinkkiä, Miilunpohja kertoo.

Poliisi teki yön aikana kotietsinnän, tarkoituksena päästä uhkausviestin jäljille.

- Tutkinnan yhteydessä poliisi teki yhden kotietsinnän Pohjois-Suomessa, ja tietokoneita otettiin takavarikkoon, Miilunpohja vahvistaa.

Tietokoneitten omistajan osallisuudesta epäiltyyn uhkaukseen ei ole vielä tietoa.