Rokumentti tarjoilee seksiä, päihteitä ja rokkenrollia

Joensuussa marraskuussa järjestettävä rockelokuvafestivaali Rokumentti laajenee viisipäiväiseksi. Viidettä kertää järjestettävän festivaalin teemana on "Seksiä, Päihteitä ja Rokkenrollia".

viihde

Rokumentti järjestetään nyt viidettä kertaa ja juhlavuoden kunniaksi tapahtuma laajenee viisipäiväiseksi.

- Idea festivaalin laajentamisesta on peräisin asiakaspalautteista. Nyt suosituimmat ja loppuunmyydyt elokuvat kyetään esittämään useampaan kertaan. Lisäksi aikataulutus leffanäytösten ja livekonserttien kesken saadaan sujuvammaksi sekä elokuvaohjelmiston ikävät päällekkäisyydet vähemmäksi, kertoo Rokumentin tuottaja Petri Varis.

Festivaalin avajaiselokuvaksi on valittu saksalaisen Hans Stoehrin draamaelokuva Berlin Calling, jonka pääosassa nähdään DJ Paul Kalkbrenner. Berliinin klubiskeneen sijoittuva tragikomedia on saavuttanut suosiota Keski-Euroopan elokuvateattereissa ja kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla.

Juhlavuoden kunniaksi Careliasalissa järjestetään Rokumentin osana kauhuelokuvamusiikkikonsertti yhteistyössä Joensuun kaupunginorkesterin kanssa. Konsertin jälkeen esitetään Suomen ensi-illassa rock'n'roll-henkinen kauhuelokuva Flick. Rokumentin livepuoli uudistuu myös Karjalantalolla järjestettävällä kolmen salin festivaalilla, jossa esiintyvät muun muassa Amorphis, Viikate ja Norther.

Rokumentti järjestetään Joensuussa 11.-15. marraskuuta.

Lähteet: YLE Uutiset