1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Bolshoin viivästynyt remontti johti kavallustutkimuksiin

Venäjällä on alkanut rikostutkinta Moskovan kuuluisan Bolshoi-teatterin remonttirahojen katoamisesta. Syyttäjäviraston mukaan rahoista on teillä tietymättömillä miljoonia euroja, kertovat Venäjän tiedotusvälineet.

kulttuuri
Bolshoi-teatterin rakennus Moskovassa
Sergei Vinogradov / ITAR-TASS

Korjauksesta vastaavalle Kurortprojekt-yhtiölle on syyttäjän mukaan maksettu kolme kertaa samasta työstä, yhteensä lähes 500 miljoonaa ruplaa eli eli kymmenen miljoonaa euroa. Nyt yritetään selvittää, minne ylimääräiset ruplat ovat menneet.

Vuonna 1825 valmistunut teatteri suljettiin vuonna 2005, koska julkisivu, perustukset ja päänäyttämö vaativat kunnostamista. Tavoitteena oli myös palauttaa teatteriin akustiikka, joka hukattiin 1930-luvun remontissa.

Töiden oli alkujaan määrä valmistua kolmessa vuodessa, mutta avajaisia on siirretty useaan otteeseen. Virallisesti avajaisten pitäisi nyt olla kahden vuoden kuluttua; epävirallisesti puhutaan vuodesta 2013. Bolshoin esitykset eivät kuitenkaan ole keskeytyksissä vaan jatkuvat läheisessä uudessa teatterissa.

Kurortprojektin edustajan mukaan kysymykset lykkääntymisestä ja rahoituksesta pitää esittää projektin tilanneille kulttuuriministeriölle ja Bolshoille. Yhtiö sanoo tehneensä kaiken tilausten mukaan.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi