1. yle.fi
  2. Uutiset

HPK:n valmentaja kaahaili ja ajoi humalassa

Hämeenlinnan Pallokerhon B-junioreiden SM-sarjajoukkueen päävalmentaja Petteri Sihvonen ajoi ylinopeutta ja kärähti rattijuopumuksesta skootterilla. Hän ottaa vastuun teoistaan, mutta haluaa jatkaa juniorivalmentajana.

Petteri Sihvonen
Petteri Sihvosen kuva lehdessä
Petteri Sihvonen kirjoittaa kolumneja muun muassa Hämeen Viikkouutisiin.YLE / Miki Wallenius

Keväällä Sihvonen oli matkalla Helsingistä kotiinsa Hämeenlinnaan. Hän jäi kiinni ylinopeudesta ja menetti ajokorttinsa ajettuaan 100 kilometrin nopeusrajoitusalueella tutkaan 139 kilometrin tuntinopeudella. Tapaus oli Sihvoselle kolmas rangaistukseen johtanut ylinopeus kahden vuoden sisällä.

Kesäkuussa Sihvonen jäi puolestaan Hämeenlinnassa kiinni rattijuopumuksesta. Moposkootterilla ajanut kiekkovalmentaja puhalsi 17. kesäkuuta puolenyön jälkeen poliisin alkometriin tasan promillen. Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

- Tässä ollaan aika synkillä mietteillä, on tullut mokattua ja siinä ei auta kovin paljon selitellä asioita parhain päin. Otan täyden vastuun tapahtuneesta, kärsin tässä nyt nahoissani, Sihvonen kertoo Radio Hämeen haastattelussa.

- Olin juuri hommannut uuden skootterin ja tyhmyyspäissäni ajattelin, etten halua jättää sitä keskikaupungille, vaan hyppäsin satulaan. Tässä sitä nyt sitten kärvistellään, hän kertoo.

Sihvosella jatkohaluja valmentajana

Sihvonen haluaa kuitenkin edelleen jatkaa valmennustyötä skootteri-ikäisten nuorten parissa.

- On laajemman eettisen pohdiskelun paikka, voiko tällaisen virheen tehnyt ihminen työskennellä nuorten ihmisten parissa. Valmentamisen arki kuitenkin ratkaisee eikä siinä ole ollut pienintäkään ongelmaa, sanoo Sihvonen. - Jos se sopii HPK:lle, pelaajien vanhemmille, ja tiedän, että se sopii pelaajille, niin kyllä mä jatkan valmentamista, tällä tietoa, hän arvelee.

- Voin ainakin teroittaa pojille, että älkää tehkö niin kuin minä tein vaan niin kuin minä sanon. Olen väärä varoittava esimerkki tässä, Sihvonen miettii.

Seura käsittelee Sihvosen tapausta maanantaina

HPK Juniorijääkiekko ry:n valmennus- ja urheilutoimintavastaava Tapio Järveläinen kieltää Radio Hämeelle tienneensä asiasta aiemmin. Järveläisen mukaan seuran hallitus on maanantai-iltana koolla käsittelemässä asiaa.

Kysymykseen, voiko Sihvonen jatkaa juniorivalmentajana, Järveläinen ei ota kantaa.

- Se nyt täytyy tietysti käsitellä, mitä mieltä ihmiset on, ja keskustella kyseisen joukkueenjohdon, hallituksen ja valmennuspäällikön kanssa, hän sanoo.

Myöskään HPK Juniorijääkiekon puheenjohtaja Markku Salminen ei ota kantaa hallituksen aikeisiin asian ollessa kesken.

Lähteet: YLE Häme

Lue seuraavaksi