Satakuntalaiskirjailijoille taiteilija-apurahoja

Satakunnasta 5 -vuotisen apurahan saa kirjailija Tapio Koivukari Raumalta. 3-vuotinen apuraha myönnettiin porilaiskirjailija Taina Teerialholle.

Säätiöt ja apurahat
Raumalainen kirjailija Tapio Koivukari sai 5-vuotisen taiteilija-apurahan.
Raumalainen kirjailija Tapio Koivukari sai 5-vuotisen taiteilija-apurahan.

Valtion kirjallisuus- ja elokuvataidetoimikunnat ovat päättäneet ensi vuoden taiteilija-apurahoista. Pisimmillaan tuki kestää viisi ja lyhyimmillään puoli vuotta. Viisivuotisen kirjailija-apurahan saavat Koivukarin lisäksi muun muassa Jari Tervo ja Riikka Alaharja. Pisimmät elokuvataiteen apurahat puolestaan myönnettiin kahdelle ohjaajalle, Lauri Törhöselle ja John Websterille.

Kirjallisuustoimikunta sai 266 hakemusta. Apuraha myönnettiin 43 kirjailijalle ja yhdeksälle kääntäjälle.

Kirjailijoiden viisivuotisen apurahan saivat Riikka Alaharja, Monika Fagerholm, Jari Järvelä, Tapio Koivukari, Helena Sinervo, Jari Tervo, Maria Vuorio ja Mårten Westö. Kolmivuotisen tuen kirjailijatyölleen saivat muun muassa Päivi Alasalmi, Tuuve Aro ja Tuomas Kyrö.

Kääntäjistä viisivuotinen apuraha myönnettiin Tuula Kojolle ja kolmivuotiset Erkki Jukaraiselle ja Tapani Kärkkäiselle.

Elokuvataidetoimikunnalta apurahaa anoi 96 ihmistä. Heistä 15:tä onnisti. Viisivuotiset elokuva-apurahat menivät Törhöselle ja Websterille ja kolmivuotiset ohjaaja-tuottaja Liisa Helmiselle, äänisuunnittelija Tero Malmbergille ja animaatiotaiteilija Tatu Pohjavirralle.

Lähteet: YLE Satakunta