Uhkaus sulki Harjun ammattiopiston

Internet-kirjoittelu johti Jyväskylän ammattiopiston Harjun toimipisteen sulkemiseen tänään. Poliisi tutkii asiaa laittomana uhkauksena.

Kotimaa
Jyväskylän ammattiopiston Harjun toimipiste
YLE Keski-Suomi / Antti Seppälä

Poliisin mukaan internetissä olleen uhkauksen sisältö on vihjaileva eikä siinä suoraan ilmaista mahdollisen teon toteutustapaa.

Uhkaus tuli poliisin tietoon myöhään keskiviikkoiltana yleisövihjeen kautta. Internetin käyttäjä havaitsi viestin kuvalauta.fi sivustolla ja ilmoitti siitä hälytyskeskukseen. Sivuston ylläpitäjä on poistanut kyseisen viestiketjun sivustoltaan.

Poliisi kertoo edenneensä uhkausviestin alkuperää koskevissa tutkimuksissaan. Tähän mennessä tutkimuksissa on ilmennyt, että uhkausviestin lähettämisessä on käytetty anonyymipalvelinta, mikä vaikeuttaa uhkausviestin lähettäjän nopeaa selvittämistä.

Yön aikana on tehty mm. kotietsintä, joka on johtanut tietokoneitten takavarikkoon niiden tarkemmaksi tutkimiseksi. Tässä vaiheessa ei tietokoneitten omistajien osallisuutta epäiltyyn uhkaukseen osata varmuudella sanoa.

Poliisi tutkii asiaa laittomana uhkauksena. Tässä vaiheessa ketään ei ole kiinniotettuna rikoksesta epäiltynä.

Koulu kiinni torstain

Harjun toimipisteen opiskelijoilla ei ole tänään torstaina koulupäivää, vaan he voivat olla kotona. Oppilaitosrakennuksessa työskentelevä henkilökunta tekee työtä etänä tai muissa toimipisteissä.

Sepänkatu 3:n asuntolarakennus on tänään normaalissa käytössä opiskelijaruokailua lukuun ottamatta. Opiskelijat ja henkilökunta voivat ruokailla mahdollisuuksien mukaan ammattiopiston muissa opiskelijaravintoloissa.

Koulu on suljettu ja alueella on vartiointi. Huomenna oppilaitoksessa jatketaan koulunkäyntiä normaalisti.

Lähteet: YLE Keski-Suomi