Uni ja hevoset inspiroivat Kirsi Tapperia

Saarijärven museolla avautuu tänään kuvanveistäjä Kirsi Tapperin 50-vuotisjuhlanäyttely. Saarijärven museo on Tapperille luonteva valinta juhlanäyttelyn paikaksi, ovathan Tapperin suvun juuret tiukasti Saarijärvellä.

kulttuuri
Kirsi Tapper ja Hevospoolo.YLE Keski-Suomi / Markku Möttönen

Saarijärven museon pihamaalla on yksi taiteilija Kain Tapperin monista hevosenkalloveistoksista ja saman suvun hevosia laiduntaa nyt myös museon sisällä. Kain Tapperin veljentytär Kirsi Tapper on hevoshullu ja se näkyy juhlanäyttelyssä.

-Minulla on oma hevonen ja se hevoshulluus näkyy näissä teoksissa. Ja luonnonläheisyys; se, että olen luontoihminen. Siitä minä koetan ne aiheet saada irti, kertoo Tapper.

Näyttelyssä on myös monta sänkyä. Se kertoo Tapperin mukaan hänen toisesta lempiharrastuksestaan.

-Sitä voisi ajatella, että se on yksi lempiharrastuksista tuo nukkuminen. Lepo on ihmiselle hirveän tärkeä asia, sanoo Tapper.

Tapperin tekniikka on puun vuoleminen puukolla. Puun työstäminen on kuulunut hänen suvussaan polvelta toiseen siirtyneeseen perinteeseen.

Saarijärvi on Tapperin taiteilijasuvun kotipitäjä ja osa juhlanäyttelyn teoksista Kirsi Tapper on työstänyt Tapperien Juhola-tilalla Saarijärvellä. Siksi juhlanäyttely on Tapperille erityisen tärkeä.

-Kyllä tämä on minulle ihan semmoinen kotimuseo, Tapper sanoo.

Tapperin juhlanäyttely on avoinnna marraskuun 15. päivään saakka.

Lähteet: YLE Keski-Suomi