Raippaluodon tuulivoimapuisto välttää Unesco-kohteita

Pohjanmaalla kiistellyn Raippaluodon tuulivoimapuiston suunnitelmia on muutettu. Uudessa suunnitelmassa tuulivoimayhtiön voimalat sijoittuisivat kokonaan Unescon maailmanperintöalueen ulkopuolelle. Kaikkiaan puistoon tulisi 39 tuulivoimalaa.

Kotimaa
Kartta
YLE Uutiset Grafiikka

Keskustelu Raippaluodon tuulivoimahankkeesta on käynyt Vaasanseudulla kiivaana. Myllyistä on taitettu peistä reippaasti ja epäilyjä heitetty Unescon maailmaperintöalueen statuksen menettämisestä. Nyt oli tuulivoimayhtiön vuoro astua esiin ja kertoa tarkennetuista suunnitelmistaan Raippaluodossa.

- Tällä hetkellä suunnitelmat ovat sellaiset, että yhtään voimalaitosta ei sijaitse maailmanperintöalueella, kertoo EPV Tuulivoima Oy:n toimitusjohtaja Tomi Mäkipelto.

Yhtiö on kertonut kuvasovitteilla, miltä alueella tulisi näyttämään. Mustasaaren kunnassa suunnitelmiin ollaan tyytyväisiä.

- Me olemme erittäin hyvillämme, että EPV on ilmoittanut vetäytyvänsä kokonaan maailmanperintöalueelta, sanoo kunnanjohtaja Rurik Ahlberg.

Maiseman lisäksi myös myllyjen äänestä on keskusteltu.

- Nämä tuulivoimalaitokset tulevat sijoittumaan metsäiselle alueelle kauas rantaviivasta siten, että äänivaikutukset minimoituvat, Mäkipelto lupaa.

Mustasaari tekee omalta osaltaan päätöksen hankkeen edistymisestä ensimmäisen yva-version valmistuttua. Myllyjen sijoittuminen maailmanperintöalueen ulkopuolelle tulee helpottamaan keskusteluja ympäristöministeriön ja Unescon kanssa.

Lähteet: YLE Uutiset / Ulla Kuivasmäki