Yli puolet suomalaisista saanut maksumuistutuksen

Jopa 56 prosenttia suomalaisista on saanut maksumuistutuksen tai perintäkirjeen ainakin kerran elämässään, selviää asiakashallinnan asiantuntijan Intrum Justitian kyselystä.

talous
Luottokortteja
YLE

Kerran maksumuistutuksen tai perintäkirjeen saaneita oli 20 prosenttia vastanneista, ja useammin kuin kerran saaneita oli 35 prosenttia. 45 prosenttia vastanneista ilmoitti, ettei ole koskaan saanut maksumuistutusta tai perintäkirjettä.

Tästä huolimatta 76 prosenttia katsoi maksavansa laskunsa aina ajallaan. 22 prosenttia kertoi maksavansa laskunsa myöhässä joskus ja kaksi prosenttia aina.

Kuluttajat suhtautuvat tutkimuksen perusteella laskujen maksuun yhtä tunnollisesti kuin vuosi sitten eikä maksukyvyssä ole tapahtunut merkittävää muutosta.

– Tulosten perusteella voidaan todeta, että maksaminen saattaa joskus jäädä tunnolliseltakin maksajalta. Viivästyneistä maksuista on siksi hyvä muistuttaa johdonmukaisesti, toteaa Intrum Justitian johtaja Juha Iskala.

Niistä, jotka vastasivat saaneensa joskus maksumuistutuksen tai perintäkirjeen, 77 prosenttia kertoi sen johtuneen omasta syystä, kuten unohduksesta. 12 prosenttia ilmoitti, ettei ollut saanut alkuperäistä laskua. 11 prosenttia vastaajista ilmoitti syynä olleen jokin muu, kuten laskun aiheettomuus tai oma matka.

Intrum Justitia toteutti kesän 2009 aikana toista kertaa kuluttajien maksutottumuksia koskevan kyselytutkimuksen. Kyselyyn vastasi lähes 4 000 kuluttajaa.

Lähteet: YLE Uutiset