1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Rocktähti Juanesin rauhakonsertti keräsi satojatuhansia kuulijoita

Havannassa Kuubassa sunnuntaina järjestetty rauhankonsertti keräsi paikalle satojatuhansia ihmisiä. Kolumbialaisen rocktähden Juanesin järjestämän konsertin tarkoituksena oli edistää sovintoa Kuuban ja naapurimaiden välillä.

viihde
Väkijoukko aukiolla
Havannassa Vallankumouksen aukiolla 20. syyskuuta järjestetty rauhankonsertti keräsi paikalle satojatuhansia ihmisiä.ICRT

Laulajan mukaan suurkonsertin tavoitteena oli myös liennyttää Yhdysvaltain ja Kuuban välisiä jännitteitä. Juanes kertoo järjestäneensä rauhankonsertin, koska Yhdysvaltain ja Kuuban suhteet ovat lähteneet hiljalleen parantumaan presidentti Barack Obaman uusien linjauksien myötä.

Presidentti Obama on muun muassa hieman lieventänyt kommunistiselle Kuuballe asetettua kauppasaartoa.

Havannan vallankumousaukiolla järjestetty konsertti lähetettiin livenä myös useiden maiden tv-lähetyksissä. Konserttia seurattiin muun muassa Yhdysvaltain Miamissa, jossa asuu Kuuban poliittisia pakolaisia.

Rauhankonsertti herätti kuubalaisten keskuudessa kuitenkin myös kritiikkiä, ja esimerkiksi Miamissa järjestettiin konsertin vastainen mielenosoitus. Arvostelijoiden mukaan Juanes myötäilee konsertillaan Kuuban ihmisoikeuksia polkevaa hallitusta.

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi