Ufohavainnot lisääntyvät syksyisin

Syksyn pimenevissä illoissa erilaiset valoilmiöt näkyvät paremmin. Ufotutkija Tapani Kuningas on huomannut vuosikymmenien aikana, että havainnot selittämättömistä ilmiöistä lisääntyvät syksyisin.

Valoilmiö taivaalla Kuva: Reuters-TV

Rajatietoa käsittelevän Ultra-lehden päätoimittaja, ufotutkija Tapani Kuningas on vastaanottanut havaintoja ufoista ja muista selittämättömistä ilmiöistä 70-luvulta saakka.

- Muistelen, että viime syksynä on tehty useita satoja havaintoilmoituksia. Tänä syksynä näyttäisi, että havainnoissa ei olla menossa alaspäin, toteaa Tapani Kuningas.

Poltergeist- ja kummitushavainnot yleisimpiä

Paranormaalien asioiden parissa työskentelevä Tapani Kuningas vastaanottaa ufohavaintojen lisäksi hyvin erilaisia ilmoituksia selittämättömistä asioista.

- Tavallisen ihmisen kohdalla yleisimpiä havaintoja ovat ehkä poltergeist-, tai kummitusilmiöt. Myös kokemukset telepatiasta, selvänäöstä, enneunista ovat yleisiä havaintoja, Kuningas toteaa.

Heinolaismies nuorentui kymmenen vuotta oudolla tavalla

Tapani Kuningas on vuosikymmenien aikana itsekin törmännyt selittämättömiin asioihin. Yksi mieleenpainuvimmista kokemuksista on ollut ufohavaintojen sarja Heinolan maaseudulla. Ufohavaintojen yhteydessä eräs mies nuorentui lähes silmissä.

- Aikoinaan Heinolan Imjärvellä oli näitä ufoilmiöitä ja seurasin sitä aika läheltä. Siellä sattui useampiakin outoja ilmiöitä, mutta yksi on jäänyt mieleen. Siellä Imjärvellä erään miehen ulkomuoto ja persoonallisuus muuttui oudolla tavalla 70-luvun alkupuolella. En ole kenenkään muun nähnyt nuorentuvan kymmentä vuotta, mutta hänen kohdallaan näin tapahtui, muistelee nykyään Kuhmoisissa asuva Tapani.

Sähköpostia vainajalta

Neljässä vuosikymmenessä Kuningas on ollut tekemisissä monien erilaisten selittämättömien asioiden kanssa. Enää Tapani ei jaksa innostua kaikista ilmiöistä, mutta esimerkiksi sähköposti kuolleelta ihmiseltä saisi hänet innostumaan ja nuortumaan kymmenen vuotta.

- Jos vaikkapa joku kuollut henkilö ottaisi sähköpostilla tai puhelimen kautta yhteyttä, niin kyllähän tällainen saisi minut liikkeelle, paljastaa Tapani Kuningas.