The Micragirls tarjoilee energistä autotallirokkia

Vuosituhannen alkupuolella Provinssirockin parkkipaikalla pienessä Nissan Micrassa päivänvalon näki kuopiolainen garagerock-yhtye The Micragirls. Syyskuun alussa yhtye julkaisi toisen pitkäsoittonsa.

Musiikkitallenteet
Micragirls Radio Savon vieraana.
YLE / Toni Pitkänen

Wild girl walk -albumi saattelee trion tien päälle niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Pitkän paussin jälkeen The Micragirls esiintyy myös kotiyleisönsä edessä Kuopiossa.

– Pitkästä aikaa Kuopiossa soittaminen tuntuu mukavalta ainakin ajatuksena. Katsotaan sitten lauantaina, miten menee, laulaja ja kitaristi Mari Halonen miettii.

Niin Halonen kuin kosketinsoittimia veivaava Katariina Haapalainen hiljenevät hetkeksi, kun tivaa viimeisintä Savon keikkaa.

– Kyllä siitä hetkinen on aikaa, naiset laskevat.

Micratyttöjen Euroopan valloitus

Yhtyeen tie on 2000-luvulla vienyt tämän tästä kotimaan rajojen ulkopuolelle: Saksaan, Tanskaan, Italiaan, Sveitsiin ja Englantiin. Tuntuu, kuin naiset olisivat puuhastelleet kaikessa hiljaisuudessa.

– Aina reissukohtaisesti olemme eri paikkoihin osuneet. Tällä hetkellä meillä on saksalainen keikkamyyjä, joka on järkkäillyt meille pari, kolme reissua, Halonen kertoo.

The Micragirls on ennättänyt Euroopan reissuillaan lämmitellä kahta yhdysvaltalaista ja yhtä englantilaista yhtyettä.

– Toisinaan tulee yksittäisiä keikkatarjouksia ulkomailta. Ei reissuun viitsi yhden keikan takia lähteä, joten olemme itse järjestäneet useita samaan syssyyn, Halonen jatkaa.

Haapalaisen mukaan vastaanotto ulkomailla on ollut enimmäkseen positiivista. Sitä se on ollut myös kotimaassa.

– Nyt on ollut kivaa soittaa myös Suomessa. Viime viikonloppunakin oli tupa täynnä, ja ihmiset mukavasti mukana, Halonen iloitsee.

Monipuolista musiikkia

The Micragirls on vajaan vuosikymmenen mittaisen toiminnan aikana ehtinyt saavuttaa jonkinlaisen kulttisuosion omintakeisella tyylillään. Yhtyeen musiikin mausteita ovat tunnistettava urkusoundi sekä reippaat laulusuoritukset, jotka toisinaan äityvät huudoiksi.

Wild girl walk pitää sisällään aiempaa enemmän omia kappaleita. Albumin sisältämästä 12 kappaleesta ainoastaan yksi on lainassa, Wanda Jacksonin ”Funnel of Love”.

Halosen mukaan uudesta levystä tuli The Micragirlsin asteikolla mitattuna monipuolinen.

– Uudella levyllä biisintekohalut ovat menneet siihen suuntaan, että on ollut kiva soittaa hiljaisempiakin kappaleita, ja vähän etsiä erilaisia melodioita, Haapalainen pohtii.

Naisten mukaan välillä on hyvä rauhoittua. Sitten voi taas jatkaa vauhdikkaammin.

Lähteet: YLE / Anna Kumpulainen