Noronen JYPin maaliin

JYP on pestannut maalivahti Mika Norosen, 30, tuuraamaan perjantaina loukkaantunutta Pekka Tuokkolaa. Norosen JYP-pesti kestää alustavasti lokakuun loppuun asti. Tilannetta tarkastellaan kuitenkin viikon jaksoissa.

JYP (Jääkiekon Miesten Liiga)
Mika Noronen korvaa loukkaantuneen Pekka Tuokkolan JYPin veräjänvartijana.YLE Keski-Suomi / Jussi Lindroos

Pekka Tuokkola loukkasi olkapäänsä perjantain harjoituksissa. Vammasta toipuminen vaatii ensin kolmen viikon levon ja sen jälkeen muutaman viikon kuntoutuksen. Tuokkola palaa liigakaukaloihin 5-6 viikon kuluttua.

JYPin vakituisista liigamaalivahdeista on tällä hetkellä pelikunnossa vain Sinuhe Wallinheimo, sillä myös Jarno Laitinen on loukkaantunut.

Tuokkolan tuuraajaksi luisteleva Noronen on erittäin kokenut maalivahti, hänellä on takanaan muun muassa 75 NHL-ottleua ja kolme vuotta Venäjän kovassa KHL-liigassa. Viime kaudella Noronen siirtyi Venäjältä Ruotsin Lingköpingiin.

SM-liigassa Noronen on pelannut kasvattajaseurassaan Tapparassa ja kauden 2004 – 2005 HPK:ssa. Suomen maajoukkueessa Noronen pelasi World Cupin 2004.

Noronen on valittu AHL:n vuoden tulokkaaksi 1999 – 2000. Hänellä on nimissään myös AHL:n playoffsien nollapeliennätys (kuusi ottelua) Rochsterissä vuodelta 2000.

KHL:n AK Bars Kazanin paidassa Noronen valittiin seurajoukkueiden EM-turnauksen parhaaksi maalivahdiksi ja All Star –kentällisen maalivahdiksi.

Lähteet: YLE Keski-Suomi