1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Petteri Sihvonen

Petteri Sihvonen saa jatkaa HPK:n juniorivalmentajana

HPK:n B-juniorien SM-sarjavalmentaja Petteri Sihvonen selviää edesottamuksistaan huomautuksella. Sihvosen valmentajanpesti joutui tulilinjalle, kun hän ajoi ylinopeutta ja kärähti rattijuopumuksesta skootterilla.

Petteri Sihvonen
Petteri Sihvonen
YLE / Tiina Kokko

HPK-Juniorijääkiekko ry toteaa, ettei se hyväksy päihtyneenä ajamista. Tätä yksittäistä tapausta lukuunottamatta Sihvosen toiminta on ollut kuitenkin mallikasta niin valmentajana kuin kasvattajanakin.

HPK-Juniorijääkiekon tiedotteessa kerrotaan, että asia keskustellaan Sihvosen kanssa ja hänelle annetaan vakava huomautus asiasta. Sihvonen jäi kesällä kiinni rattijuopumuksesta lähdettyään ravintolaillan jälkeen liikkeelle skootterilla.

Sihvonen puolustautuu: En ole pelaajien moraalista vastuussa

Sihvonen oli Radio Hämeen haastattelussa sitä mieltä, että jääkiekko ei ole omalakinen maailma, jossa olisi erilainen moraali kuin muissa lajeissa. Hän on surullinen siitä, että lisää omalta osaltaan tavallisten ihmisten käsitystä siitä, että jääkiekossa pätisi erilainen moraalikoodi kuin muussa yhteiskunnassa. Hänen mielestään isossa lajissa on monenlaisia valmentajia, eikä ongelmaa moraalisesti arveluttavista kasvattajista ole.

- Nyt jouduin poikien eteen karmean virheen tehneenä, ei ollut kovin helppo kohdata poikia. Siinä tällainen karski lätkäjätkäkin joutui nieleskelemään, hän sanoi kohtaamisestaan valmentamiensa B-juniorien kanssa.

Sihvonen sanoo, että hänen vaikutusvaltansa poikiin rajoittuu halliin. Hän ei mielestään ole pelaajien kaikesta moraalista vastaava henkilö.

- Tässähän palataan vanhaan mentaliteettiin, että jos opettaja osti keskiolutta kaupasta, se oli kiusallinen tilanne. Ei pappikaan voi olla pappi kaikkialla, hänelläkin on siviilielämänsä. Valmentaminen on roolinottoa eikä sitä roolia voi pitää kaikkialla päällä, hän sanoo.

- Moraalinen uskottavuuteni on alentunut, mutta ei niin paljon, että minun olisi pitänyt erota valmentajan pestistä.

Huono vai varoittava esimerkki?

Nuorten kuolemat tieliikenteessä johtuvat usein alkoholista, ylinopeudesta, näyttämisen halusta ja taitojen puutteesta. Antaako Sihvonen nuorille huonoa esimerkkiä piittaamattomuudesta liikenteessä?

- Koen olevani kuin huumeiden käyttäjä, joka luennoi koulussa, että älkää tehkö näin kuten minä tein. Olen valmis myös lähtemään liikennevalistustyöhön, hän tarjoutuu.

Uskovatko nuoret sitä mitä sanot vai sitä mitä olet?

- Olisi naiivia uskoa sitä, että vain sanominen vaikuttaa. Mutta en usko, että hämeenlinnalainen liikennekäyttäytyminen heikkenee sen takia, mitä minä tein, vaan saattaa käydä jopa toisinkin, kun asiasta nyt keskustellaan.

Pysyykö korkki kiinni jatkossa?

- Pysyy silloin kun sen pitää pysyä kiinni. Korjausliike on siinä, että jos minut nähdään ottamassa olutta - ja tulen sen varmasti tekemäänkin - niin silloin ei kulje skootteri mukana, hän vakuuttaa.

Lähteet: YLE Häme

Lue seuraavaksi