Hyppää sisältöön

Häkämies sopi KMS:n vaalituesta kokoomukselle

Nykyinen puolustusministeri Jyri Häkämies (kok.) ja Kehittyvien maakuntien Suomi ry:n (KMS) vaalirahoittajat neuvottelivat kokoomuksen tukirahoista ennen eduskuntavaaleja, kertoo Iltalehti.

Kuva: YLE

Kokoomuksessa tiedettiin jo loppuvuodesta 2006, että KMS ry tukee puolueen ehdokkaita seuraavan kevään edustakuntavaaleissa. Nova Groupin liikemiehet Arto Merisalo ja Tapani Yli-Saunamäki pitivät tuolloin yhteisen palaverin kokoomuksen ryhmänjohtajan, nykyisen puolustusministerin Jyri Häkämiehen kanssa.

Merisalon mukaan tapaamisessa käytiin läpi kokoomuksen ehdokkaita vaalipiireittäin. Merisalo väittää Iltalehdessä, että Häkämies otti kantaa ehdokkaisiin ja heidän mahdolliseen läpipääsyynsä.

Merisalo kertoo, että tapaamisessa oli tavoitteena löytää sellaisia ehdokkaita, joiden tukeminen auttaisi kokoomusta saamaan tietyissä vaalipiireissä ratkaisevia lisä-ääniä eräiden ehdokkaiden läpimenon varmistamiseksi.

Puolustusministeri Häkämies on vahvistanut tavanneensa Arto Merisalon ja Tapani Yli-Saunamäen jo vuonna 2006. Hän myöntää olleensa tietoinen, että KMS tukee vuoden 2007 vaaleissa taloudellisesti kokoomuksen ja keskustan ehdokkaita. Häkämiehen mukaan KMS ry valitsi ehdokkaat, joista jokainen vastasi henkilökohtaisesti tuen vastaanottamisesta.

Palaveri järjestettiin eduskuntatalossa kokoomuksen ryhmähuoneessa. Myöhemmin, elokuussa 2007, Häkämies kutsui vaalirahoittajat saunomaan puolustusministeriön edustussaunalle Helsingin Santahaminassa.