Titanic-elokuvasta suunnitellaan 3D-versiota

Menestysfilmi Titanicista suunnitellaan kolmiulotteista versiota. Lightstorm-yhtiö on tehnyt 3D-kokeita Titanicin lisäksi Terminator 2:lla. Alalla liikkuvien huhujen mukaan kolmiulotteinen Titanic voisi valmistua jo ensi vuonna.

kulttuuri
Elokuvateatterin yleisöä 3D-lasit päässä.
YLE

Hollywoodin kaikki isot studiot ovat kiinnostuneita kolmiulotteisuudesta, mutta suurta teollisuutta siitä tullee vasta, kun 3D-versioiden katselu on mahdollista myös kotona.

Siihen saakka studiot ovat valmiita satsaamaan erikoisversioon vain, jos elokuva on erittäin suosittu, alalla arvioidaan. Filmin versiointi maksaa keskimäärin 5,5 miljoonaa euroa, mutta markkinointiin voi mennä moninkertainen summa. Kasvua hillitsee myös sopivien elokuvasalien puute. Suomessa niitä on toistaiseksi parikymmentä.

Varmimpia 3D-ehdokkaita ovat tällä hetkellä perhe-elokuvat. Niiden markkinointi ei ole ongelma, sillä DVD-versiot nähneiden lasten uskotaan hinkuvan elokuvateatteriin kolmiulotteisten kuvien ääreen. Animaatioita tehdään jo nyt alun perin kolmiulotteisiksi, ja Disney on parhaillaan versioimassa 1990-luvun hittejään Toy Story ja Toy Story 2.

- Tiedän kaikkien studioiden odottavan, mitä tästä seuraa. 3D tuo alalle jotakin uutta. Mutta toistaiseksi odotamme ja tarkkailemme, sanoo johtaja Nikki Rocco Universal Studios -yhtiöstä.

Johtaja Bruce Snyder Fox-yhtiöstä arvelee, että lasten jälkeen seuraava kannattava kohderyhmä ovat teinit ja kaksikymppiset nuorukaiset, joita kaikki uusi teknologia viehättää.

Lähteet: Reuters, YLE Uutiset