Niklas Herlin: Isäni oli ihmishirviö

Verkkolehti Uuden Suomen kustantaja Niklas Herlin kuvaa isäänsä Kone-konsernin johtajaa Pekka Herliniä ihmishirviöksi ja pahinta laatua olevaksi siaksi. Herlin kirjoittaa arvionsa isästään Uuden Suomen blogissaan.

talous

Otava julkaisee huonenna elämänkerran hissiyhtiö Koneen johtajasta Pekka Herlinistä. Verkkosanomalehti Uuden Suomen kustantaja Niklas Herlin arvioi blogipalstallaan isäänsä jyrkkäsanaisesti. Herlin kertoo arvostansa isäänsä siitä, että hän kansainvälisti Suomen metalliteollisuuden ja teki lapsistaan taloudellisesti riippumattomia. Siihen kiitokset loppuvatkin.

Niklas Herlinin mukaan Pekka Herlin ei pitänyt ihmisistä, joita ei voinut hyppyyttää pillinsä mukaan.

- Ihmisenä isäni oli kusipää, ihmishirviö, pahinta laatua oleva sika, joka olisi pitänyt steriloida hyvissä ajoin. On yhteiskunnallisesti vaarallista, kun hulluimmat levittävät sairaita geenejään, Niklas Herlin kirjoittaa blogissaan.

Herliniä ihmetyttää myös aikalaisten ihasteleva suhtautuminen perhettään haukkuneeseen isäänsä.

- Entinen esimieheni, ihmisenä, sosionomina ja toimittajana pahasti epäonnistunut Lauri Helve oli kovin innoissaan isäni alkoholismista ja ketjupolttamisesta. Helve pääsi viinan ja tupakan ylistyksessään kovin lähelle homoeroottista ihastumista, Herlin kirjoittaa.

Lähteet: YLE Uutiset /Minna Pantzar