1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Miinalaiva Pohjanmaa

Miinalaiva Pohjanmaa saapuu

Miinalaiva Pohjanmaa kiinnittyy viikonlopuksi Vaasan sisäsatamaan. Kaupunki tervehtii miehistöä monipuolisella ohjelmalla lauantaina.

Miinalaiva Pohjanmaa Suomenlinnan päälaiturissa Kuva: Puolustusvoimat

Purjehdus Vaasaan kuluu miinalaivan vuosittaiseen koulutussuunnitelmaan. Samalla tarkoitus on tervehtiä aluksen kummikaupunkia Vaasaa ja sen asukkaita.

Sotilasläänin mukaan Pohjanmaa saapuu sisäsatamaan klo 15 aikaan. Laivalla on yleisölle avoimet ovet lauantaina ja sunnuntaina.

Miinalaiva Pohjanmaan päällikkö on komentajakapteeni Jon von Weissenberg toivottaa yleisön tervetulleeksi tutustumaan laivaan lauantaina (12-15) ja sunnuntaina (10-13).

Merivoimien lippulaiva

Miinalaiva Pohjanmaa on merivoimien lippulaiva, jonka päätehtävinä ovat merimiinoitus, koululaivatehtävät sekä osallistuminen kansainväliseen

kriisinhallintaan. Alukselle valitaan palvelukseen vapaaehtoisia varusmiehiä, koska se osallistuu vuosittain kansainvälisiin harjoituksiin ja alus kouluttaa vapaaehtoisia merisotilaita merellisiin kriisinhallintatehtäviin.

Pohjanmaan pituus on 78 metriä, leveys 11 metriä, syväys 3 metriä ja uppouma 1450 tonnia. Miehistöä laivalla on yhteensä 80.

Paluumatkalle Pohjanmaa lähtee sunnuntaina.