Laajakoskelle kaksi uutta ostajaehdokasta

Tähän mennessä kolme ostajaehdokasta on perunut tarjouksensa. Neuvottelut uusien kanssa eivät ole alkaneet.

Laajakoski, Kotka
Laajakosken sairaala
Jani Aarnio / Yle

Kotkan Laajakosken sairaalan myynti on nytkähtänyt eteenpäin. Kymenlaakson sairaanhoitopiirin kiinteistöyhtiön mukaan sairaalalle on ilmaantunut syksyllä kaksi uutta ostajaehdokasta. Neuvotteluja ei ole vielä aloitettu.

Kotkalainen yrittäjäryhmä on sen sijaan perunut tarjouksensa sen jälkeen, kun venäläinen ostajaehdokas luopui aikeistaan.

- He halusivat vain estää sairaalan myymisen venäläisille. Peruminen oli odotettavissa, sillä he tekivät vain 50 000 euroa korkeamman tarjouksen kuin venäläiset, Kastekin hallituksen puheenjohtaja Tauno Telaranta hymähtää.

Entinen mielisairaala on pantu uudelleen julkiseen myyntiin. Kauppa venäläisyhtiön kanssa raukesi loppumetreillä heinäkuussa. Sen ja kotkalaisen yrittäjäryhmän lisäksi sairaalasta on ollut aiemmin kiinnostunut myös helsinkiläinen lääkäriryhmä. Sairaanhoitopiiri pyrkii Laajakosken sairaalasta eroon nopeasti.

- Se tuottaa 100 000 euroa tappiota vuodessa. Kustannukset pienenisivät, jos rakennukseen saataisiin edes lisää vuokralaisia, Telaranta toteaa.

Tällä hetkellä sairaala majoittaa turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskusta, jonka vuokrasopimus päättyy vuoden vaihteessa., joka on vuokrannut alueelta asuntoja. Vuokrasopimus päättyy vuodenvaihteessa.

1920-luvulla rakennettu sairaalakiinteistö sisältää 9000 neliötä katettua tilaa ja parikymmentä hehtaaria maata. Rakennuksen arvoksi on laskettu 1,6 miljoonaa euroa.

Lähteet: YLE Kymenlaakso